Ville være våken på valgvaken

salen

Det var et uvanlig syn: 200 elever og lærere som fylte gymsalen midt på natta. Alle var spente på hvem som ble den nye presidenten i USA. Men da måtte man holde seg våken lenge!

På ett døgn meldte neste 200 videregående elever på valgvaken i gymsalen på KG. Klokken var 22.00 da dørene ble åpnet, og natten skulle tilbringes på gulvet i gymsalen.

pizza

En gjest fra Unge Høyre gikk gjennom viktige punkter fra valgkampen og forklarte det amerikanske valgsystemet så alle skulle vite hva som ventet. Alle rigget seg til for å kunne følge med på storskjermen der valgsendingene ble vist.

Mange var spente på valgutfallet, men det var også en del som nok var mest tiltrukket av å overnatte på skolen sammen med gode venner. Uansett var stemningen på topp.

lekse

Blant liggeunderlag, pizzaesker og gymmatter var det mange som fulgte med på valgsendingene, noen sov og noen leste til og med til prøven neste dag. Det var ikke få som fikk en liten blund tidlig på morgenen. De sovnet da Hillary Clinton var i ferd med å bli USAs neste president og våknet med meldingene om at Trump ville vinne valget.

Det var tydelig at det var Hillary Clinton som hadde desidert størst støtte i gymsalen, og det var ikke til å unngå at hele valgvaken sluttet som et antiklimaks for de fleste. Likevel virket alle veldig fornøyde med å tilbringe natten på gulvet i gymsalen. Det ble en natt vi ikke glemmer så lett. Det var amerikansk presidentvalgkamp, gode venner og spesiell stemning. Ikke rart vi ville være våkne på valgvaken!

slutt