Velkommen til skolestart på mandag. Er du klar?

Klasserommene er vasket og klare, og lærerne planlegger skolestarten. Vi er straks klare. Er du?

Mange elever er spente før skolestarten, kanskje spesielt alle som er nye på KG. Det er over 200 av dere, så om du er ny, er du nok ikke alene om å være ekstra spent. Mange av de gamle KG-elevene er spente også. Hvilke lærere blir det i år? Blir jeg kjent med noen nye?

For å hjelpe litt på spenningen, har vi tenkt å komme med noen råd. Noen av dem er til og med gode:

Når skal du møte opp?

8. trinn møter 09.00. Alle andre møter klokken 10.00

Hvor skal du møte?

8. klasse og Vg1 skal møte i store gymsal. Den ligger nederst i hovedbygget, den store grå bygningen. De andre klassene møter i klasserommene. Oversikten finner du ved inngangen til hovedbygget.

Hva trenger du å ha med deg?

Skrivesaker og noe å skrive på. Det blir mye informasjon å huske! Ta med litt mat og drikke også, selv om det blir en kortere dag enn vanlig.

Hva skal du ha på deg?

Det bestemmer du helt selv!

Når får dere utdelt bøker?

De aller første dagene. 10. trinn og Vg3 får bøker allerede første skoledag.  De andre trinnene får beskjed om når de skal hente bøkene. Alle får et bok-nett, men dere trenger sikkert en sekk eller bag i tillegg.

Hvor lenge varer første skoledag?

8. trinn er ferdige ca kl 1200. Vg1 er ferdige til 14.00. De andre trinnene er ferdige en gang før 14.00

Når starter vi med den vanlige undervisningen?

Allerede på tirsdag. Da er det vanlig timeplan for de fleste klassetrinn – bortsett fra 8.trinn og Vg1. Dere har en blanding av oppstart og bli-kjent-aktiviteter og vanlig skole. I løpet av uka er alle i gang med vanlig timeplan.

Er du nervøs før skolestarten fordi du er ny på KG? Da har vi enda flere råd!

• Det er lurt å tørre å bli kjent med de nye klassekameratene. Husk at det sikkert er mange andre som er minst like spente som deg. Noen kjenner andre fra før, men det er mange som ikke kjenner så mange. Du får god hjelp til å bli kjent, både av lærerne dine og av fadderne. Kast deg ut i det!
  • Det er slett ikke sikkert at du finner din fremtidige bestevenn den første dagen, eller den første uka eller den første måneden, så det er ingen grunn til å fortvile om ikke alt klaffer fra første dag. Det viktigste er å være åpen for nye venner.
  • De fleste på KG får lengre skolevei enn de er vant til fra før. Noen synes det går helt fint etter noen få dager mens andre bruker lang tid til å venne seg til det. Det pleier å ordne seg helt fint etter hvert!
  • Lærerne dine kan svare på mye. Ikke vær redd for å spørre! Hvis du ikke finner fram til klasserommet du skal være i, spør noen andre elever. Eller så kan du spørre de blide folkene i skranken i hovedbygget. De vet nesten alt, og de er de hyggeligste folkene du kan tenke deg!
  • KG er en stor skole. Over 900 elever og nesten 90 lærere. Hvis du synes det virker litt stort og uoversiktlig til å begynne med, er du ikke alene. Men bare vent! Plutselig merker du at kjenner skolen litt bedre, og så ordner det meste seg etter hvert. Vi skal gjøre alt vi kan for at du skal trives hos oss!

Velkommen til nytt skoleår på KG!