Temamøte: Livet med tenåringer

Guro Hoftun Gjestad, journalist og kritikerrost forfatter, ga i 2015 ut boken «storbarnsliv». Boken høstet glimrende kritikker og skapte stor debatt, nå kan du oppleve henne og temaet i foredragsform, helt gratis, arragnert av FAU på KG.

I foredraget «Storbarnsliv» borer hun i de hverdagslige, nære og vanskelige familietemaene vi snakker lite om offentlig: Storbarnsforeldres bekymringer når barnet man har fulgt så tett, slipper taket. Når de aldri kommer hjem, eller alltid er hjemme, gamer om natten, og sover om dagen. Hva gjør daglig vurderinger, likes og eksponering med tenåringene? Hvordan kan dagens voksne best hjelpe storbarna til å leve sitt eget liv?

Et viktig og underholdende foredrag basert på ærlige fortellinger om foreldreliv: utilstrekkelighet, kjærlighet, selvbebreidelse og smerten som oppstår ved enhver løsrivelse.

Arrangementet finner sted i gymsalen på KG i Homansbakken 2, 12. november 2019 kl 1800.

Kaffe og twist så lenge beholdningen rekker.

FAU

Les hva skoler som har hatt besøk av Guro mener:

“Foredraget ble sterkt, vondt, fint og viktig. Guro har hjulpet oss å sette ord på å få i gang samtaler rundt de store barna. I et forebyggingsperspektiv er det viktig at vi reflekterer videre og handler ut fra hva vi tenker er klokest for ungdommene våre” Linda Nilsen, FAU, Dokka Ungdomskole

”Takk for en super kveld. Veldig engasjerende foredrag om et utrolig viktig tema. Har fått flere tilbakemeldinger som understøtter at du treffer en nerve. Vi er vant til at det kommer mellom 30 og 40 damer på møtet, men da du holdt foredrag kom det over 230!” Gry Espedal, Tårnfrid-nettverket, Jar i Bærum

“Å høre om livserfaringer og gjenkjennelige episoder fra livet med egne store barn er godt, for da kjenner man at man ikke står så alene. Terskelen for å snakke sammen og dele tanker og utfordringer blir lavere når man sammen har vært på et slikt foredrag!” Håvard Telstø, FAU Etnedal ungdomskole

“Det var et inspirerende og godt foredrag, holdt av en naturlig, sympatisk kvinne – og slik ble kvelden en berikelse!” Harald og Annette (Leo 8c), Solvang ungdomskole Bærum

“Journalist og forfatter Guro Hoftun Gjestad holdt et inspirerende og

tankevekkende foredrag basert på hennes kritikerroste bok «Storbarnsliv – å vokse opp med barn». Tematikken i boken og foredraget berørte både studenter og ansatte. Gjestad var og dyktig til å få igang dialog. Anbefales!”

Alf H. Aronsen, kommunikasjon og samfunnskontakt, Høgskolen Stord/Haugesund

«Smart og morsomt, og absolutt ikke bedrevitende. Dessuten befriende fritt for det uendelig kjedelige og skoleflinke fagspråket som både pedagoger, psykologer og hvermannsen har begynt å bruke.»

Mor til gutt (15) Hundsund Ungdomskole Bærum

“Det var stort engasjement i salen og Guros historier berørte og beriket oss storbarnsforeldre. Vi håper vi får anledning til å invitere henne igjen”

Mina Saunte, FAU-leder Hovseter ungdomskole

Godt, nært og tankevekkende foredrag om den virkelige fremtiden: Barna våre.Hadia Tajik Arbeiderpartiet på ”Bratteliseminaret”