Studietur til vinteren?

Uka før vinterferien (uke 7 2016) blir det studieturer for Vg2 og Vg3. Her kommer det viktig informasjon om turene, for snart er det tid for påmelding!

Studietur til Berlin for elever med fordypning i tysk (vg2)

Tyskgruppene i VG2 reiser på språktur til Berlin. Vi bor på GLS Sprachenzentrum i hjertet av Berlin, og her får alle elevene også undervisning på tysk i små, nivådelte grupper hver ettermiddag. Her snakker lærerne bare tysk med elevene, og de får virkelig brukt språket.

Språkskolen befinner seg i bydelen Prenzlauer Berg, og vi bor i moderne og komfortable fire-til-seksmannsrom tilknyttet skolen. I området fins det massevis av små butikker, koselige kafeer og gatekunst.

Det blir også tid til å utforske Berlin, en spennende metropol med flott, nyskapende arkitektur midt i Europa. Elevene lærer mer om Berlins kultur og historie, og besøker kjente severdigheter.

Studietur til Paris for elever med fordypning i fransk

Gruppene i fransk på vg2 og vg3 reiser sammen til Paris. Elevene bor i grupper på 3-4 elever hos franske vertsfamilier, og spiser frokost og middag sammen med vertsfamilien. Alle vertsfamiliene bor ved samme metrostasjon i nærheten av språkskolen.

På dagtid går elevene på språkkurs. Etter skolen drar elever og lærere på ekskursjoner. Vi vil blant annet besøke Eiffeltårnet, Louvre, Triumfbuen og kirkegården Cimetière du Père-Lachaise.

Studieturer til Spania for elever med fordypning i spansk

Elever med fordypning i spansk (vg2 + vg3) kan være med på studietur til to ulike reisemål i Spania. Reisen vil i år – som i fjor – gå til Málaga og Cádiz i Andalucía i Sør-Spania (elevene reiser til én av de to destinasjonene). Begge byene er vakre byer med tradisjonell arkitektur og spennende attraksjoner.

Turen innebærer et studieopplegg med spansk språk og kultur fire timer pr dag i fire dager. Undervisningen gis av språkskoler med lang erfaring, og legger hovedvekt på muntlige ferdigheter. I tillegg til undervisningen vil det være diverse ekskursjoner, museumsbesøk osv. Det er lagt opp til mye fellestid. Elever og lærere fra KG skal sove og spise på et internat/hostel tilknyttet språkskolene.

Studietur til Edinburgh for elever med fordypning i engelsk

Gruppene i engelsk på vg2 og vg3 reiser sammen til Edinburgh fra søndag til fredag, hvor Mackenzie School of English står for programmet, både det faglige og kulturelle. De organiserer også losji, som for elevene blir hos vertsfamilier (2-3 elever per familie).

Elevene går på språkskole hvor de får god språkopplæring. I tillegg lærer de om skotsk historie, kultur, samfunn, politikk og litteratur. Av aktiviteter utenom skolen kan vi nevne dagsturer til Glasgow og Alnwick Castle, byvandring, ekskursjoner til Edinburgh Castle og The Scottish Parliament, ulike museumsbesøk, danseundervisning (Ceilidh) og teater.

Studietur for realister til Genève og Sveits

Vi skal besøke forskningssenteret CERN som verdens mest avanserte forskningssenter for partikkelfysikk, og vi vil få et lite innblikk i både hva de jobber med, og hvordan de jobber. CERN ligger på grensen mellom Sveits og Frankrike, og deler av anleggene ligger på den franske siden, så dermed blir det også en snartur innom Frankrike.

Innlemmet i turen er også en tur til Technorama (The Swiss Science Center) ved Winterthur, et aktivitets- og opplevelsessenter for teknikk og vitenskap. Her får vi demonstrasjoner og kortere foredrag, samt god tid til å utforske sider av realfagene på egen hånd.

Det blir også litt tid til å gjøre seg bedre kjent med både Genève og Zurich. Videre planlegger vi et besøk ved Røde Kors/Røde halvmåne sitt hovedsenter i Genève, samt et besøk ved FN-senteret.

Studietur til Berlin for elever på vg3

Studieturen til Berlin blir arrangert i samarbeid mellom Historie og filosofi 2, politikk og menneskerettigheter, samt tysk 3. Vi skal bo på samme sted og ha en del program felles. Det vil også bli programposter som er tilpasset det enkelte faget.

Av programmet kan vi nevne at vi skal på besøk i Bundestag (nasjonalforsamlingen i Tyskland), den norske ambassaden, vi skal besøke institusjoner som kan fortelle oss om livet under naziregimet og kommunist-styret og hvordan det politiske Tyskland fungerer i dag. Det blir også tid til å besøke tradisjonelle turiststeder i Berlin.

Elevene med tysk fordypning skal gå på språkkurs tre dager. Det legges opp til variert program med blant annet byvandring med vekt på gatekunst og arkitektur, improteater/stand-up og besøk i Riksdagen og Stasi-fengselet Hohenschönhausen.

Vi legger opp til en tur der vi skal bli godt kjent med hverandre og med storbyen Berlin. Programmet kommer til å dekke viktige sider av læreplanen, så det faglige utbyttet skal også bli solid. Hver kveld har vi fellestid der vi spiser sammen, spiller spill, ser på film og siste kveld har vi den legendariske quiz-kvelden.

Studietur til Brussel og Haag for elever på vg3

Studieturen til Brussel og Haag er et tilbud til elever i VG3 som har valgt programfagene rettslære, økonomi/ledelse og markedsføring. Vi tilbringer tre dager i EU-hovedstaden Brussel med bl.a. besøk til EU-kommisjonen, EU-parlamentet, EFTA-sekretariatet, Den norske delegasjonen til EU, Den norske ambassaden til Belgia, Næringslivets Hovedorganisasjon, Statoil, Norsk Hydro, ESA, Bellona og Nato.

De to resterende dagene er vi i Haag med bl.a. besøk til ICJ (International Court of Justice), ICTY (Krigsforbryterdomstolen til det tidligere Jugoslavia), OPCW (Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen) og Den norske ambassaden til Nederland.

Vi legger stor vekt på at elevene skal være godt forberedt til de møter som gjennomføres. Dette blir den tiende gangen vi arrangerer tur til Brussel/Haag og vi har mottatt gode tilbakemeldinger fra de ansvarlige representantene for de ulike organisasjoner/institusjoner/domstoler som vi besøker hva gjelder elevengasjement.