Spesiell konsert 2. mai

Klokken 19.00 torsdag 2. mai inviterer KGSingers, KG-koret, 10. klasse-koret og KG-Bells til en fantastisk konsert med Gabriel Faurés requiem i Vestre Aker kirke.

Requiem er en messe for de døde og ble ofte brukt som liturgi under gravferder. Mange av de store komponistene har skrevet slike messer, og de blir i dag oftest fremført i konsertform. Fauré skrev dette verket i årene før 1890. Dette er et av de mest fremførte kirkemusikalske verkene i dag, kanskje fordi musikken har en vakker, meditativ stemning, i tillegg til at den inneholder store kontraster både tekstlig og musikalsk.

Requiemet inneholder flere av de vanlige messeleddene som Kyrie, Sanctus og Agnus Dei. I tillegg har verket også andre satser, som den nydelige Pie Jesu-satsen, som blir fremført av sopransolist, og avslutningssatsen In Paradisum.

Sopransolist er Christina Sofia af Klintenberg Herrestahl (10.klasse)og barytonsolist er Haavard Vestrum(2.klasse). Bill Spade akkompagnerer på orgel.

Konserten vil også ha en av deling med mere variert repertoar.  Det er blant annet KG Singers og Bells som skal stå for dette.