Spennende, skummelt og sosialt!

Når VG1-elevene ser tilbake på sitt første halvår på KG, dukker ordene spennende, skummelt og sosialt opp.

Hvilket stuuuuuup???

En onsdag i januar møter KG-nytts medarbeider tre elever fra klasse 1F utenfor klasserommet. Inne i klasserommet sitter resten av klassen og leser roman. På nynorsk. Kanskje greit å stille til intervju i stedet? Miriam, Håkon og Edvard er ganske samstemte når de skal formidle sine erfaringer etter et halvt skoleår på KG. Håkon gikk på KG på ungdomsskolen også, mens Miriam og Edvard er nye. Miriam har gått på ungdomsskole på Løvenstad og Edvard i Hobøl, en times togtur unna. Hvorfor begynte de på KG?

For Miriams del startet det på tennistreningen. Her møtte hun venner som gikk på KG og som anbefalte KG på det varmeste. De fortalte om en bra skole med gode lærere. For Miriam var det viktig å forsikre seg om at noen hun kjente, også skulle søke på KG. Derfor allierte hun seg med en venninne, og nå går de to jentene i samme klasse på KG!20140115_110104

Håkon trivdes godt på ungdomsskolen på KG, og det var en av grunnene til at han søkte videregående også. Han trekker frem det faglige nivået på både elever og lærere som en viktig grunn til at han ville forsett ved skolen. – «På ungdomsskolen har vi lærere som har master i faget de underviser i fordi de samme lærerne underviser på både ungdomsskole og videregående. Det betyr at det faglige nivået blir høyt begge steder.» Håkon hadde dessuten hørt mye positivt om det sosiale miljøet, og han har erfart at det stemmer – trivselen er høy, og det er god stemning i 1F! Det samme sier Edvard og Miriam.

Edvard ønsket å gå på en kristen skole, samtidig som han helst ville fortsette å bo hjemme. Dermed var KG det beste alternativet. Og han har ikke blitt skuffet så langt. Gjennom hele ungdomsskolen hadde Edvard en skolevei på ca 50 meter, så det å plutselig få en times reisevei var en stor overgang. Da er det jammen viktig å trives, og det forteller Edvard at han gjør. Dermed blir ikke lang reisevei noe problem! De tre elevene er enige om at det kristne perspektivet kommer frem på en bra måte på KG, og i passelig mengde. Det er fint å ha en andakt hver morgen, da får man en liten refleksjon og et kort avbrekk fra undervisningen. Andakten varer i tre til fem minutter. Det som i tillegg preger skolen i forhold til det kristne perspektivet, er kristendomsfaget man har i VG1 og VG2. Dette er et fint fag, sier elevene, der man kan reflektere over og diskutere kristendommens rolle i vår kultur, Bibelens betydning og andre viktige temaer innenfor den kristne tro.

Miriam er muslim. For henne er det viktigste med KG at det er en bra skole med et godt sosialt miljø og et godt læringsmiljø. Miriam poengterer også at KG er en skole hvor alle passer inn, uansett bakgrunn eller religion. Kanskje det er slik nettopp fordi det er en kristen skole? Grunnleggende verdier er respekt og forståelse for den enkeltes valg enten det gjelder religion eller klesstil?

For det er ikke til å stikke under en stol at KG til en viss grad har rykte på seg for å være en «sosseskole». KG-nytts utsendte medarbeider er ikke så glad i dette uttrykket. Som lærer har jeg erfart at elevene er veldig «vanlige», i ordets absolutt beste forstand! Jeg tar en sjekk med elevene i 1F og hører om de er enige med meg. Edvard forteller at han var litt spent i starten, ville han havne i en «sosseklasse»? Han var redd for at han ikke skulle passe inn. Miriam sier noe av det samme. Det viste seg at den frykten var helt ubegrunnet. På KG er man seg selv, og elevene kommer fra et stort område både i og uten for Oslo. KG har et mangfold av elever, et større mangfold enn det mange tror! Vi har elever fra Oslo, Nesodden, Lørenskog, Hobøl, Lommedalen, Grorud, Snarøya, Frogner, Kolbotn…  Her er alle velkommen! KG er en skole for alle!Solister

Til slutt ber jeg elevene å si hva som har vært det beste så langt. De har litt ulike svar. Håkon trekker frem Singers, KGs fantastiske kor. Der er det opptaksprøve for å være med, og nivået er høyt. KGSingers holder konserter, opptrer i ulike sammenhenger og er selvskrevne gjester på jule- og påskegudstjenester. Kommer du med i Singers, har du garantert mye moro i vente! Miriam trekker frem misjonsaksjonen som et høydepunkt. Det er sosialt og man står sammen om en god sak!

Stor stemning i skolegården

Leirskolen i VG1 er også et høydepnkt sosialt. Der blir man ristet godt sammen som klasse og får mulighet til å ha det hyggelig og sosialt og bli godt kjent helt i starten av skoleåret. Edvard trekker frem det gode læringsmiljøet og de gode lærerne som det beste, i tillegg til kinoturen der nesten alle engelskklassene så Hobbiten, det var skikkelig gøy! KG-nytts utsendte medarbeider kan konkludere med at det ser ut som elevene synes det er gøy å lære på KG. Og har man et godt faglig miljø, gode lærere og hyggelige medelever – hva mer kan man ønske seg da?