Sommerskole i matematikk

Ingenting er som matematikk om sommeren. Da blir resten av året så mye bedre. Det mener i hvert fall to av mattelærerne på KG. De starter med sommerskole for alle dem som skal ha matte på videregående, som har tid og lyst og som vil ha en pangstart med faget. Du kan bli med!

Såkalt T-matte er den vanskelige matematikken på videregående. Det er mye å gjøre, huske og forstå. Men det er et fantastisk fag. Det skjønner vi etter en liten prat med lærerne bak KGs sommerskole, nemlig Per-Aasmund Utgård og Øystein Weider. De bobler over av engasjement når de får anledning til å fortelle om sommerens store happening for alle som ikke har noe annet å gjøre fra mandag 27. juni til fredag 8. juli. Da er det nemlig mulig å være med på KGs første sommerskole. Det er selvfølgelig helt frivillig, men du kan være med!

Hvorfor sommerskole i matematikk?
Weider: Vi opplever at mange elever ønsker å lære mer matte. Gjerne som privatundervisning.
Utgård: 1T-undervisningen har vist seg å være krevende. Det går veldig fort, høyt tempo. Du må kunne bakgrunnsstoffet fra før.
Weider: Derfor kom vi på ideen med sommerskole. Undervisningen blir nemlig bedre når vi er bedre forberedt. Dette er en mulighet til å bli bedre, til å få bedre tak på matten.

Hvem er dette kurset for?
Utgård: Kurset er for alle som enten liker matte eller ønsker å lære mer. Det er rettet spesielt mot elever som går ut 10.klasse til våren.
Weider: Vi satser på en del differensiering. Dette er ikke bare for racerne i matte. Til nå har vi gått ut med informasjonen til KG-elever, og vi håper å fylle opp kurset slik. Men det er fullt mulig å melde seg på selv om du ikke er KG-elev!

Hvordan blir sommerskolen lagt opp?
Weider: Vi vil ta opp de store viktige temaene i 1T: Algebra og funksjoner. Det blir mye variasjon og mange forskjellige innfallsvinkler. Vi skal drive med oppgaveregning, forklaringer på tavla og bruk av forskjellige tekniske hjelpemidler. Vi starter klokken 09.00 hver dag og holder på i fire timer med mye læring og noen pauser. 13.00 er vi ferdige og klare for å nyte sommeren.

Det er vel påmelding til sommerskolen?
Utgård: Ja. I utgangspunktet er det 40 plasser på kurset, så skal vi heller ta utfordringen hvis det melder seg flere. Vi har allerede flere påmeldte, så det lønner seg å melde sin interesse! Det er ennå plasser ledige, men være rask, for det er førstemann til mølla!

Påmelding gjøres ved å sende en e-post til
matematikkskolen@kg.vgs.no
Merk e-posten med «Påmelding til sommerskolen 2011».
Påmeldingsfrist: 1.mai 2011