Søk og finn!

Her kan du søke plass på KG og finne svar på spørsmålene vi oftest får. Søk og finn!

Her kan du søke på elevplass til videregående på KG. Alt gjør du her på nettsidene våre, men ha karakterene dine klare når du setter i gang. Her finner du også søknadslenker til Vg2 og Vg3.

Her kan du søke elevplass på ungdomsskolen. Du finner lenker til søknad om plass i 9. og 10. trinn også her.

Ofte stilte spørsmål:

Hva koster det å gå på KG?

Svar: For Vg1 neste skoleår er skolepengene kr. 21.500. Skolepengene dekker blant annet leirskole og vestlandstur i Vg1 og studiereise i Vg2 eller Vg3. Det er anledning til å søke skolen om stipend som dekker hele eller deler av skolepengene.

For 8. trinn neste skoleår er skolepengene kr. 24.000. Skolepengene dekker blant annet tur til Aurlandsdalen på 9. trinn og studietur til Krakow i 10. trinn. Det er anledning til å søke skolen om stipend som dekker hele eller deler av skolepengene.

Hva er inntakskravet?

Svar: Dette skoleåret var snittet for søkere til Vg1 på førsteinntaket 4,6, men elever med litt lavere snitt kom også inn til slutt. Uansett er det lurt å søke, for havner du på venteliste kan det være at du får plass etter hvert.

For 8.trinn er det loddtrekning. Her kan du se flere detaljer.

Hvilke fag kan jeg velge på KG?

Svar: Vi tilbyr studieforberedende utdanningsprogram med to programområder innen studiespesialisering:

• Språk, samfunnsfag og økonomi
  • Realfag

Du kan velge mellom mange programfag innenfor disse områdene. Rådgiverne våre hjelper deg å velge. Her finner du en oversikt over fagmulighetene dine på KG.

Disse elevene var med på spanskturen til Malaga høsten 2019.

Har dere studiereiser?

Svar: Ja, det har vi! I Vg1 drar vi på leirskole til Mesnali ved Sjusjøen like etter skolestart, og på våren drar vi en firedagers tur til Vestlandet. I Vg2 eller Vg3 kan du velge en studietur med et av fagene dine. Alt er inkludert i skolepengene. Her kan du lese hva fem elever opplevde på studietur forrige skoleår.

God stemning i de berømte saltgruvene utenfor Krakow.

På Ungdomsskolen drar vi til Aurlandsdalen i 9. trinn og til Krakow i Polen i 10. trinn. Disse turene er dekket av skolepengene.

Hva er R-klassen og S-klassen?

Svar: Disse klassene er et tilbud til deg som ønsker å velge faglig retning allerede fra Vg1. R-klassen passer for deg som ønsker noe realfaglig fordypning, mens S-klassen passer for deg som er engasjert eller som ønsker å bli mer engasjert i samfunnet rundt deg.

Når er Åpen dag på KG?

Svar: Vi hadde åpent hus torsdag 30. januar fra 16.00 – 20.00. Det var mye som skjedde, og du kan se noe av det her.