Sofie, Håkon og Max vant i NRK!

– Norges smarteste 10. klassinger kommer fra Oslo og de er smartere enn du tror!

Slik avsluttet programleder Selda Ekiz konkurransen på Marienlyst, der Max Hammergren, Håkon Rørvik Skåland (begge 10B) og Sofie Bergset Janols (10D) gikk helt til topps og fikk med seg det flotte trofeet hjem. Norges smarteste 10. klassinger kommer altså fra KG!

kq2 - Kopi

Veien frem til seieren har vært lang. De kjempet hardt om å bli den beste skolen i Oslo, og de vant fylkesfinalen mot Hovseter skole. Selve finalerunden foregikk over tre dager, der lagene bodde sammen på et hotell like ved KG. I første del av finalen skulle 19 lag bli til 3. Lagene fikk 40 spørsmål fra mange ulike kategorier og våre tre utsendte svarte riktig på 36 av disse. Det holdt til superfinale med god margin, der de møtte lagene fra Østfold og Nord-Trøndelag.

I tillegg til å vise et bredt spekter av kunnskap har Max, Håkon og Sofie fått testet tålmodigheten sin. De har erfart at en TV-innspilling er ganske mye mer enn det vi får se hjemme fra sofaen. Dagene startet med et besøk i sminken, før de ble satt til å vente. Lenge. Når de endelig slapp inn i studio måtte det sjekkes lys, lyd og digitale systemer. Timene gikk. Hele gangen i programmet, inkludert prøvespørsmål og seansen der vinneren ble kåret, måtte testes før selve innspillingen startet.

Vinnerlaget har virkelig vært gode ambassadører for KG. Både under og etter innspillingen vanket det skryt fra både programleder Selda Ekiz og andre i NRK. Vi er veldig stolte av vinnerne våre!

Gratulerer Sofie, Max og Håkon, Norges smarteste tiendeklassinger!

(Du kan lese mer om Sofie, Håkon og Max i KGnytt som snart kommer!)