Skolevalg på KG

Det stemmer, nå er det tid for valg. Mandag var det skolevalg på KG.

Det var køer av videregående elever utenfor valglokalene til skolevalget på KG. 352 elever i Vg1, Vg2 og Vg3 ville avlegge sin stemme, og det blir køer av sånt. Alle politikkelevene på KG sto for den tekniske gjennomføringen av valget.

God stemning selv om PM-elevene måtte sette ut 250 stoler til skoledebatten.

En uke før selve valget var det valgdebatt. Gymsalen var stappfull av elever, og på scenen satt ungdomspolitikerne klare. Temperaturen var til tider høy, men det var mange gode innlegg og argumenter. Elevene var jevnt over godt fornøyd med debatten.

KGs egen Magnus Hammond Moe gjorde en veldig god jobb som debattleder.

Så var det tid for skolevalget. U5, biblioteket og 402 ble gjort om til stemmelokaler. Fortsatt var det elevene i politikk og menneskerettigheter som sto for arrangementet, og de gjorde jobben med glans.

Live og Sofia passer på stemmeurnen.

Hva ble så resultatet av skolevalget på KG? Her kommer det. Hvis du vil sammenligne med tidligere skolevalg, helt tilbake til 1993, kan du sjekke denne linken.

Rødt 2,0 %
SV 4,3 %