Musikk & Teater

KG har et fantastisk musikk- og teatermiljø! Vi har to kor og eget skoleteater, og det setter sitt preg på skolen.

Korene øver spesielt fram mot vår legendariske Julesangaften. Denne julekonserten har vært en del av KG-tradisjonen i en mannsalder, og en lørdag før jul hvert eneste år, fyller vi opp Konserthuset i Oslo to ganger! For mange tidligere elever er dette en yndet anledning til å treffe gamle skolevenner og kanskje noen gamle lærere, men for de aller fleste er Julesangaften helt sentral for den gode julefølelsen. Billettene blir lagt ut på Billettservice og Konserthusets hjemmesider mot slutten av oktober, så da lønner det seg å være klar.

KG-koret er åpent for alle som vil være med. Du finner ut hvilken stemme du passer best til, og så møter du opp på øvelsene med vennene dine. Øvelsene er i ordinære skoletimer, og de er ofte velkomne i en travel skolehverdag… KG Singers er elitekoret på skolen. Her må du gjennom opptaksprøver, men kommer du gjennom nåløyet, vil du oppleve og lære mye!

Høsten 2011 ga korene på skolen ut egen jule-CD. Denne har solgt i mange tusen eksemplarer!

KG-teateret er en av skolens stoltheter. Det er elevene selv som driver teateret og setter opp forestillinger. Mars pleier å være den store teatermåneden, og da skal resultatet av de siste månedenes beinharde jobbing vises fram.

KG-teateret har gått fra suksess til suksess, og mange husker godt latteren som runget i gymsalen under Peter Pan, Den spanske flue, Erasmus Montanus og Robin Hood. I samarbeid med korene på skolen har det også vært store musikal-oppsetninger som Menneskesønnen. Da var det også et ekte esel med på skuespillerlista. I 2013 setter KG-teateret opp et helt nytt stykke som de skriver selv!

Hvis du har lyst til å være med på KG-teateret, er det bare å melde seg på audition, men om du synes det virker veldig skummelt å stå på scenen, er det mange andre arbeidsgrupper du kan være med i. Uansett blir du godt kjent med mange nye venner, og du får være med på mye moro!

KG Teateret artikler her!