KGs Elevaksjon

Hvert år samler vi på KG inn så mye penger vi kan til et prosjekt i den 3. verden. Skolen vår er eid av tre misjonsorganisasjoner, og det er et av deres prosjekter vi samler inn til. Hvert år er det et nytt prosjekt, og i 2017 gikk pengene til til en skole, vannprosjekter og helsestasjoner i Etiopia. Lurer du på hva resultatet av innsamlingen vår ble? Over 2,3 millioner kroner!

En torsdag i september får alle elevene fri en hel dag for å samle inn penger. Før aksjonsdagen er det mye moro som skjer på skolen: Bolledager, klassefester og aksjonsløp. Alt gjøres for å samle inn så mye vi kan. Dette gjør også at vi blir godt kjent med hverandre på skolen denne måneden da alt står litt på hodet.

Vi har blant annet startet en videregående skole i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh. Martin Luther College er vår søsterskole i Bangladesh. Tidligere har vi blant annet støttet prosjekter i Laos og Etiopia, og vi har også samarbeidet med en landbruksskole på Madagaskar.

KGs Elevaksjon har vært en viktig tradisjon for skolen i snart 30 år, og bare de siste fem årene har vi tilsammen samlet inn over ni millioner kroner!

Skolegården var full av liv!

Artikler om Elevaksjonen finner du her

Her finner du hjemmesiden til KGs Elevaksjon