Rafting i Sjoa

Vi var våte etter få sekunder. ”Høyre foran”, ropte instruktøren. Her nøles det ikke. Man gjør som det blir sagt. Etter noen minutter ligger Trond i elva. Det var det, tenkte jeg.

Jeg prøvde å dra ham opp med padleåren min, men det førte bare til at jeg begikk en dødssynd: Jeg mistet åren. Men Trond holdt fast i både min og sin egen åre, han ble dratt om bord igjen, og ferden fortsatte som om ingen ting hadde skjedd.

Et av tilbudene på aktivitetsdagen den siste fredagen i august var rafting i Sjoa. I år var det et tilbud til elever både i VG 2 og VG 3. Derfor var det hele 62 elever og fire lærere som ettermiddagen i forveien satte kursen for Heidal og elva Sjoa. Etter grilling og opphold i badestamp, overnatting i lavoer, litt søvn og en god og lang frokost var vi klare for høydepunktet, selve raftingen.

Skolen bruker et firma som heter GoRafting som operatør. De er profesjonelle. De klarer å gjøre det morsomt for oss uten å la det gå ut over sikkerheten. Enkelte datt rett nok over bord, noen med vilje, andre ufrivillig. Men instruktørene vet hva de gjør, så selv dette gikk greit. Kjempegøy, sa de fleste. Takk for lånet av kameraet, Caroline, og for bildene fra elva, Mina!