På Europas tak

Vi skulle bli kjent med 220 andre ungdommer fra hele Europa, vise dem spektakulær natur og lære masse om politikk, kultur og hvor trøtt det går an å bli. Så bestemte Eyafjallajökull seg for å gjøre noe med det.

Askeskyene lå tungt over Europa da vi skulle reise til den internasjonale sesjonen av The European Youth Parliament, High North – High Temperature. I høst kvalifiserte KG-gruppa seg til å representere Norge, og i slutten av april skulle over 220 elever møtes i Tromsø for å diskutere, bli kjent og ha mye moro. Men så ble alle altså sittende i hvert sitt land, askefaste.

Vel, ikke alle. 30 av lederne for sesjonen tok buss fra Oslo til Tromsø. Over et døgn i buss! Og en av de polske elevene viste et imponerende initiativ da han alene reiste med tog, båt, tog igjen og til slutt buss fra Sør-Polen til Nordens Paris. Totalt brukte han over tretti timer! KG-delegasjonen kom seg opp med fly til slutt, men det var ikke mange andre som klarte det. De skulle tross alt til Europas tak på den andre siden av askeskyen.

Likevel var det mot slutten av uka, som sesjonen varte, kommet nesten tretti elever fra Finland, Estland, Kroatia, Georgia (!) og Tyskland. Programmet ble lagt om, og vi lærte masse på tross av Eyafjallajökull og askeskyer. Likevel ble det ikke helt som vanlig på en internasjonal sesjon, så vi håper at muligheten vil åpne seg for en ny sjanse. Vi er nemlig bitt av basillen!