Over to millioner til Laos!

Gratulerer KG! Gratulerer Laos! KGs elevaksjon satte ny rekord, og elevene våre skal nå sende over 2 millioner kroner til fattige landsbyer i Laos. Det er et fantastisk resultat!

Aksjonsfinale_! (3)

Aksjonskomiteen har vist et fantastisk engasjement, og de har lagt ned veldig mye arbeid for å nå dette resultatet. Så glade ble de da tomillionersgrensen var nådd!  Alle foto: Sander Nyborg

Torsdag 17. september var det tid for å avslutte årets elevaksjon. Det var mange som ville være med på festen, og Storsalen var stappfull. Aksjonskomiteen har stått for bolledager, pizzasalg, aksjonsløp, klassefester og innsamlingsdagen. Men de hadde fortsatt mye å vise fram på aksjonsfinalen!

For 20. og siste gang holdt Laos-farerne foredraget sitt om inntrykkene fra Laos-turen i sommer. De har klart å tenne engasjementet hos alle på skolen når de har fortalt om behovene i Laos.

Det var aksjonsforedrag, KG Singers viste seg fram for første gang etter skolestart, og vi fikk se filmer fra aksjonstiden. Stemningen var stor i Storsalen torsdag kveld!

Albert på åttende trinn samlet inn nesten 26 000 kroner! Dermed vant han konkurransen og vant førstepremien, en MacBook Pro. Gratulerer med fantastisk innsats!

Albert på åttende trinn samlet inn nesten 26 000 kroner! Dermed vant han konkurransen og fikk førstepremien, en MacBook Pro. Gratulerer med fantastisk innsats!

Men det var da det var tid for kveldens høydepunkt, avsløringen av innsamlingsbeløpet, at stemningen gikk i taket. På storskjermen startet man på tallet null, og tallet steg fort mot en million. Støynivået ble høyere og høyere, og da telleren rundet 1,7 millioner, fjorårets resultat, tok det helt av! Bråket må ha vært hørbart langt forbi Sinsenkrysset, og de som prøvde å filme det hele, fikk bare skurr på lyden.

Komiteen tok helt av foran innsamlingsresultatet.

Dette er andre gang KG klarer å samle inn mer enn to millioner, men aldri har vi klart så mye. Det er et fantastisk resultat, og for disse pengene kan man bygge flere skoler og vanningsanlegg i de svært fattige områdene i Laos.

Aksjonsfinale_8

Innsamlingsleder Ingrid hadde det ærefulle oppdraget å overlevere den symbolske sjekken til Det Norske Misjonsselskap.

Tusen takk til alle som har bidratt. Det har vært en fantastisk innsamlingsperiode. KGs elevaksjon har nok en gang vist at vi tar ansvar for andre i vår verden.

Gratulerer med et fantastisk resultat!