Derfor velger mange KG

Skolebilde 6.6.2013

Sentralt i Oslo

Kristelig Gymnasium ligger sentralt til på Bislett i Oslo, bare et velrettet spydkast fra Bislett stadion. Se kart. Mange av elevene på KG tar trikken (17, 18), bussen (21) eller toget (til Nationaltheateret). Hos ruter.no kan du finne ut hva som passer for deg.

Her på skolen har vi både ungdomsskole og videregående skole. Til sammen er vi 950 elever og nesten 90 lærere. På KG har du mange muligheter for å bli kjent med nye mennesker og få gode venner!

Hvis du er klar til å søke på KG allerede, kan du søke her (vgs) eller her (ungdomsskolen).

Fagtilbud

For deg som skal begynne på videregående, tilbyr vi studiespesialisering med et bredt utvalg av programfag. Her kan du du finne ut mye mer om fagene du kan velge mellom på KG.

Les gjerne også i KG-brosjyren for videregående. Der får du en oversikt over fagtilbudet og mye annet.

På KG har vi fokus på læring og at det best skjer i et trygt læringsmiljø. Skolen har dyktige og høyt kvalifiserte lærere som er opptatt av at den enkelte elev skal ha gode muligheter til faglig utvikling og fordypning. Vi følger de samme læreplanene som i offentlig skole.

Godt og engasjert miljø

På KG blir du en del av et engasjert og aktivt miljø. Til sammen er vi 950 elever og nesten 90 lærere. På KG har du mange muligheter for å bli kjent med nye mennesker og få gode venner! KGs motto er – mer enn en skole. På skolen vår kan du bli med i koret, på teateret og i hvert fall elevaksjonen vår. Utenom skolen kan du for eksempel bli med på KRIK eller være med i skolelaget. Du har mange muligheter til å bli engasjert og treffe nye venner. Vi har også aktivitetsdager både sommer og vinter.

Samler inn millioner

Vi starter hvert skoleår med noe av det viktigste vi gjør på skolen her, nemlig KGs elevaksjon.

Fra skolestart til høstferien står skolen litt på hodet, for da er målet å samle inn så mye penger som mulig til prosjektet for elevaksjonen. Sjekk videoen fra aksjonsløpet i 2015!   Høsten 2017 samlet vi inn penger skole, vann og helsetilbud for gravide kvinner, og resultatet ble over 2,3 millioner kroner!

Elevaksjonen vår har vi holdt på med i over 30 år. Nesten 30 millioner kroner har vi samlet inn tilsammen! Les gjerne mer om tidligere elevaksjoner her.

I samarbeid med Normisjon har vi startet en søsterskole i Dhaka, Bangladesh. Den heter Martin Luther College. En av lærerne på KG jobbet der i tre år, og en gang i året reiser KG-lærere dit for å gå på kurs.

Studieturer

På KG får du muligheten til å være med på studiereiser i både Vg2 og Vg3. Spania, Belgia, Frankrike, Sveits og Tyskland står på lista over reisemål sammen med Edinburgh eller London. På disse turene kan du prøve deg på glosene dine eller lære mer om hvordan Europa blir styrt.

Men allerede i Vg1 drar vi på leirskole og tur til Vestlandet. Der kan du blant annet være med på brevandring!  Her kan du se bilder og lese om noen av turene til blant annet Brussel, Berlin, Nice og Mesnali ved Lillehammer!

Hvert år er noen elever fra skolen med på Det europeiske ungdomsparlamentet i Norge. Flere år har vi kommet videre til store sesjoner i Europa. Her kan du se hva som gjorde at Johan, Sara og Liv kvalifiserte seg til den internasjonale sesjonen i Dublin og Belfast i mars 2016.

IMG_5468 (2)

Musikk og teater

Det er mye sang og musikk og drama på KG. Vi har to kor, og begynner du på videregående har du mulighet til å prøvesynge for KG Singers. Det er elitekoret vårt som vi er veldig stolt av. KG koret er for absolutt alle på KG. Her er det ingen opptaksprøver, bare mye sang og moro.
Hver jul har KG stor julekonsert i Oslo Konserthus. Da fyller vi salen to ganger en lørdag før jul, og korene våre, KG-Bells, danserne og orkesteret får vist hva de kan. Julesangaften er en fantastisk tradisjon!
 IMG_1965
Noe annet vi er veldig stolte av, er teatret vårt. Hver vinter settes et nytt stykke opp.

Forestillingene RøverdatterenMenneskesønnenPeter Pan og Robin Hood har blitt skrytt opp i skyene. I 2014 var det Pochahontas som sto på plakaten, og i  2015 var det Jungelboken som høstet applaus, Romeo og Julie  var en sterk opplevelse i 2016.  I 2017 satte elevene opp En drøm,  en musikal basert på William Shakespeares En midtsommernatts drøm.   Til vinteren, i uka etter vinterferien, er det igjen teatertid på KG.

Mange elever er engasjert, og jobber ivrig for å sette opp en god forestilling. Noen er skuespillere eller spiller i bandet. Mange flere er med i kulissene for å lage rekvisitter, kostymer og mat for å nevne noe. Neste år er kanskje du med?

Ungdomsskolen

Danserne, bandet og hele koret fremførte de norske julesang-klassikerne.

Det skjer spennende ting for ungdomsskolen også. Niende trinn reiser på overnattingstur til Aurlandsdalen. Der ligger vi i telt, og en av dagene går vi ned gjennom den spektakulære dalen. Dette er en fantastisk tur! I 10.klasse reiser vi til Krakow. På denne studiereisen lærer vi mye om hva brudd på menneskerettighetene kan føre til. Ny_6I skolehverdagen møter du engasjerte lærere som er opptatt av at elevene våre skal ha gode muligheter til å utvikle seg faglig og personlig. Vi ønsker også å legge til rette for forsert løp i matematikk og engelsk.

Her finner du brosjyren for ungdomsskolen.

Mer informasjon?

Ønsker du å søke på KG, finner du informasjon og søknadsskjema for videregående skole her og ungdomsskole her.

Hvis du fortsatt lurer på noe om KG, må du bare ta kontakt. Kontaktinformasjon finner du her. Lykke til med valget!