Helsetjenesten

Helsesøster

Oslo kommune ved Frogner bydel er ansvarlig for helsetjenesten ved skolen. Inger Puntervold er ansatt som helsesøster i Oslo kommune og er på KG stort sett alle dager fra kl.08.30-15.00 unntatt fredager.

Helsesøster kan kontaktes på telefon 2155 1080 / 9583 2312 eller e-post: inger.puntervold@bfr.oslo.kommune.no

Helsesøsters kontor ligger vegg i vegg med sløyden. Det er en tilfeldighet, og det er ikke mange fysiske skader hun må ordne opp med på KG. Det er ofte andre plager hun hjelper med: – Det er en del elever som har det vanskelig på forskjellig vis, og det er mange som kommer til meg og forteller at de sliter.

– Det kan være mange årsaker til at man har det vondt, men jeg kan være med å finne ut av det. Jeg er på skolen mandag til torsdag. Kontoret mitt ligger altså rett ved sløyden, innerst i den smale gangen, og det er bare å komme for å bestille tid. Dere får også tak i meg på mobil og e-post (se over).

Så var det skolepsykologen:

Marie Unsvåg jobber til vanlig med barn og ungdom på BUP (Barne- og ungdomspoliklinikk).  Hun er på skolen på torsdager.  Elever i VGS kan bestille time hos psykologen gjennom rådgiver Olav Neset og helsesøster  på skolen.

Hva kan psykologen hjelpe med?

Det fins ingen fasit for hva psykologen kan hjelpe med eller ikke. Du kan selv bestemme hva du ønsker å si eller snakke om, men vi er gode til å lytte og ønsker å høre hva du har på hjertet. Psykologer kan en del om det som kalles «psykisk helse», altså det som handler om tanker og følelser, og hvordan du egentlig har det.

Hvordan kommer jeg i kontakt med dere?

Dersom du ønsker å komme i kontakt med skolepsykologen, kan du ta kontakt med Inger (helsesøster) eller Olav (rådgiver). De vil da hjelpe dere med å finne en tid som passer. Ofte er enten Inger eller Olav også med i samtalene, helsetjenesten samarbeider mye.