KG-S: Klassen for deg som er samfunnsengasjert!

Liker du samfunnsfag? Har du lyst til å lære mer om hvordan verden fungerer? Har du lyst til å gå i klasse med andre som også er interessert i det samme som deg? Da kan KG-S være tilbudet for deg!

Denne klassen følger vanlig studiespesialiserende programområde i tillegg til at du får du gode muligheter til fordypning i fag du interesserer deg for. Dette er det første året vi har S-klassen, og vi spurte dem om hvordan den første høsten har vært:

– Timeplanen og læreplanen er jo den samme som for de andre klassene, men KG-S er allikevel annerledes. Mange av elevene her elsker å diskutere, og det er høyt under taket. S-klassen har et kjempegodt klassemiljø, og mener selv at dette er fordi de er mer opptatt av menneskene og verden rundt seg. Det er trygt og fint å være i klasserommet, og alle skal kunne mene det de vil. Vi har jobbet med flere spennende tverrfaglige prosjekter.

Og er alle virkelig så samfunnsengasjerte og politisk interesserte? Nei, sier de selv, det er forskjell på engasjementet hos elevene i 1S. Felles er at alle liker SSØ-fag mye bedre enn realfag, og det er en god grunn til å ville være en del av denne gjengen.

Her er noen høydepunkter fra høsten:

• Klassen var med i Crew under KGs elevaksjon.
  • Et viktig tverrfaglig tema har vært 22. juli. Vi besøkte 22. juli-senteret, jobbet med ulike tekster, så film og elevene skrev refleksjonsnotat.
  • Vi besøkte Litteraturhuset og lærte om hvordan unge innvandrerjenter kan oppleve sterk sosial kontroll.
  • Vi har også hatt bærekraftuke på KG. Her jobbet elevene med naturfag, norsk og samfunnsfaglige temaer og besøkte Minitinget på Stortinget.
  • Mot jul sto Nobels Fredspris på timeplanen. Vi besøkte Nobels Fredssenter og fikk besøk av fredsforsker og medlem av Nobelkomitéen, Henrik Syse. Han fortalte om den spennende prosessen i forkant av en utdeling.