Ny realfagslinje på KG: KG-R

KG lanserer et nytt tilbud til motiverte elever som begynner i Vg1 til skolestart 2018. KG-R er en linje for elever som er spesielt interessert i realfag.

Denne linja er altså for deg som er veldig interessert i realfag og er litt ekstra motivert for å lære noe nytt. Vi tilbyr fag som gir deg en spennende skolehverdag med nye utfordringer og som skaffer deg et spesielt godt utgangspunkt for videre studier.

De fleste som tar denne linja har forsert matematikk 1T på ungdomsskolen. Dermed får elevene tilbud om å gå rett videre og ta matematikk R1 i Vg1 og matematikk R2 i Vg2. Elever som ønsker å søke seg til KG-R uten forsert matematikk på ungdomsskolen, tar matematikk 1T i Vg1.

Elevene på KG-R får tilbud om et ekstra programfag allerede i Vg1:

  • Programmering og modellering X – I dette faget lærer elevene grunnleggende programmering og bruker dette til å løse matematiske problemer. I tillegg lærer de å lage modeller av virkeligheten som videre kan «oversettes» til et dataprogram.
  • Teknologi og forskningslære X – Her driver elevene med praktisk arbeid hvor de både skal jobbe med teknologi (f.eks. båtbygging) og forskning.

Fordi elevene på KG-R har litt mer undervisning i Vg1, blir det mer tid til fordypning i Vg3, eller de kan velge ekstra fag som vi tilbyr på skolen. Her blir det altså ekstra valgmuligheter!