KG-R: Klassen for deg som er glad i realfag!

Liker du matte og naturfag? Gleder du deg til å fordype deg i realfagene? Har du lyst til å gå i samme klasse som andre med samme interesse? Da kan KG-R være tilbudet for deg!

I denne klassen får du gode muligheter til forsering og fordypning i fag du interesserer deg for:

• Hvis du allerede har forsert matematikk i 1T, kan du fortsette med matematikk R1 i Vg1 og R2 i Vg2. I Vg3 vil du (med visse forbehold) få mulighet til å fordype deg i matematikk på universitetet eller få bedre tid til å fordype deg i andre programfag.
  • Hvis du ikke har forsert matematikk 1T kan du likevel søke på linjen. Da vil du ha 1T i Vg1, R1 i Vg2 og R2 i Vg3.

I tillegg til mulighet for forsering vil du som elev på KG-R ha et ekstra fag som gir deg spennende utfordringer utover det som er vanlig i Vg1. Du kan velge mellom:

• Programmering og modellering X – Dette er et nytt fag som få andre skoler tilbyr. I faget lærer du grunnleggende programmering og bruker dette til å løse matematiske problemer. I tillegg jobber du med å lage modeller av virkeligheten som videre kan «oversettes» til et dataprogram.

Dette faget tilbys primært elever som samtidig tar R1.

• Teknologi og forskningslære X – Her jobber du mer praktisk med realfagene. Faget består av flere teknologi- og forskningsprosjekt hvor du må bruke dine problemløsningsferdigheter. Tidligere år har elever for eksempel designet og bygget en båt og konkurrert mot flere elever i hele landet med båten sin.

Fordi elevene på KG-R har litt mer undervisning i Vg1, blir det frigjort mer tid i Vg2 eller Vg3. Denne tiden kan du bruke til å fordype deg ekstra i fagene dine, eller du kan velge flere programfag.

Som elev på realfagslinjen får du et fagtilbud som gjør deg spesielt godt forberedt på videre studier innenfor realfag!