Nice in Nice

Fransk fordypning, 13 jenter, en fabelaktig lærer, den franske rivieraen og godt humør. Og med det har du den perfekte oppskriften på en vellykket språkreiseuke.

Av: Anne Berg

Med bursdagsfeiring av Kristin Finstad på flyet og feriekledde nordmenn på alle seter rundt oss, hadde vi nesten glemt at vi ikke skulle på noen ferietur, men på studietur for å lære.

De søte vertsmødrene som møtte oss på flyplassen snakket kun fransk og var gode bidragsytere for å lære språk og kultur på en spennende måte.

Med en fransk-norsk ordbok og motiverte sinn møtte vi opp på språkskolen. Der går det bare utenlandske studenter på samme type kurs som det vi skulle på. Læreren kunne kun noen få ord engelsk, og det var flere som var overrasket over at vi kunne snakke sammen på et språk vi hittil hadde sittet på rom 302 og lært. Riktignok hadde mange av elevene vært i Toulouse året før, men det skal sies at stemningen var noe mer avslappet da vi reiste denne gangen når det gjaldt å bruke språket aktivt. Med 4 timer skole hver dag, hadde vi nok av tid til å utforske hva den franske rivieraen ellers har å by på.

Ettermiddagene ble brukt på å se, høre på og oppleve. Byvandring i Nice sin ”Vielle ville” med Kristin som guide, og litt omvisning i shoppinggaten passet bra den første dagen. Høydepunktet må jo sies å være is-kiosken med over 150 forskjellige istyper, som slo godt an hos en gjeng slitne jenter.

De andre dagene dro vi sammen til flere av byene i områdene rundt Nice. Eze, en fjellandsby nord for Nice hadde mye spennende arkitektur, og et parfymeri som vi besøkte. Her fikk vi lære om hvordan kunsten å lage parfyme oppsto, og vi fikk lukte og prøve ut de forskjellige essensene på jakt etter den perfekte parfymen.

Vi var også på besøk i Ville Franche, en landsby ti minutter nord for Nice, hvor klassekameraten vår Jørgen var på ferie i leiligheten sin. Etter en (for noen) litt lang men veldig vakker tur rundt halvøya Cap d’Ferrat, hadde verten stelt i stand et festmåltid med pølser, brus og andre godsaker.

Den franske rivieraen for meg er ikke synonymt med regn, men det skulle vise seg at jeg tok grundig feil. Regnet kom og gikk som det ville, og når det regnet, var det ikke bare noen dråper. Da vi besøkte landsbyen Antibes, vasset vi til slutt rundt i gatene gjennomvåte fra topp til tå.. Tross regnet fikk vi se og oppleve en vakker by. Vi fikk med oss forskjellige sider av byen, og her var det en ting som slo noen av oss: Etter en måned fylt med aksjonstid og fokus på det å gi til andre, var det en tankevekker å se hvor dominerende den materialistiske overfloden kan være i de rike delene av verden.

Så oppsummert kan man si at det ikke var feil med en uke i Nice med gode venner, mye ny franskkunnskap, god mat, kjekke franske kelnere og mange gode historier med oss i bagasjen hjem!