Nach Husum und zurück

Mandag etter høstferien stod 19 forventningsfulle tyskelever fra KG på Gardermoen og ventet på sin flyavgang. Turen skulle gå via Hamburg til Husum, en pittoresk liten by ved Nordsjøen. Det var tid for årets tyskutveksling!

Etter en kjapp flytur gikk det plutselig opp for elevene at det var utveksling de skulle på, og at tysk tale var involvert. Mye tysk tale! ”HILFE!” Spenningen steg betraktelig og flere var bleke om nebbet da vi kom ut i ankomsthallen og ble møtt av de tyske ungdommene. ”Herzlich Wilkommen in Deutschland” hørte vi. Så begynte det!

Etter stamming og lett forvirring fant alle sin tysker, og det var på tide med byvandring og shopping i Hamburg.

Vi opplevde mye de 5 dagene vi var på tur: Restaurant- og museumsbesøk, Wattwanderung (mudd og slam til knærne og nærkontakt med marker og snegler), samt skolebesøk med felles frokost og undervisning i flere fag.

Sykkelturen på den vakre øya Sylt (kjent for endeløse hvite strender, VM i surfing og mange soltimer) var en naturopplevelse. Noen tøffe KG-elever kastet skoene og vasset, heldigvis hadde de ikke badetøy!

En interessant opplevelse for noen og enhver var den tysk-amerikanske kinofilmen Far cry (den var ”based on a Video game”!). Stort verre kan ikke en film bli, men stemningen var høy og popcornet sukret.

Det å skulle snakke tysk non-stop, ble i overkant utfordrende for noen. Derfor gikk det i tysk og engelsk, og norsk, med grimaser, armer og bein.

Den siste kvelden kom fort. Altfor fort, ifølge mange! Etter avskjedsmiddagen med taler fra begge land, danset elevene gjennom Husum-natten.

Avskjeden ved bussen neste morgen var preget av kraftig vinking. Turen var meget vellykket og KG-elevene kom hjem flere erfaringer rikere.

HUSUM WAR ABSOLUT EINE REISE WERT!