Møt to KG-Alumni

Her møter du to KG-Alumni. Marie Sunde og Frikk Heide-Steen gikk på KG nesten samtidig, og de har begge hatt en spennende karriere etter KG-tiden.

Marie Louise Sunde, ungdomsskolen 2000-2003, og videregående 2003-2006

Hva har du gjort etter KG-tiden? Jeg studerte medisin ved UiO, og fortsatte videre på spesialisering innen kirurgi. Nå jobber jeg som lege i spesialisering på kirurgisk avdeling ved Ahus. Jeg har tatt en doktorgrad innen kirurgi ved siden av som jeg leverte i September, og regner med å disputere i februar. Ved siden av har jeg startet organisasjonen #HunSpanderer, som jobber med å adressere ubevisst kjønnsdiskriminering. Vi har hatt to store kampanjer, som i Norge har nådd over 1 million i sosiale medier hver, og jeg har vært invitert til både FN som hovedtaler og til Michelle Obama i Det Hvite Hus som et resultat av det. Vi arbeider nå globalt under navnet #ShesGotThis.

Hva har tiden på KG betydd for deg? KG er en god skole som gir et godt grunnlag for videre utdanning, og jeg har også gode venner fra ungdomsskolen og videregående. I første klasse på videregående startet jeg KG-teateret, og det har vært en viktig læringsprosess i å etablere noe nytt, få med seg folk (man får aldri til noe alene), og å finne veien når du bare vet hvor du skal, men ikke aner hvordan du skal komme dit.

Hva tenker du om at vi nå har etablert KG Alumni og Venner? Veldig kult!

Har du noen råd til dagens KG-elever? Ta skole og utdannelse seriøst, men ikke drukne i det. Jeg har sett altfor mange la seg sluke av negativt stress og detaljfokus (både på KG og på studier) – det ordner seg stort sett. Og for all del – skippertak er veldig lite tidseffektivt. Behold integritet, både når det kommer til lærere og medelever. Tørr å gjøre ting, selv om ingen har gjort det før, eller veien ikke er åpenbar – ikke hør på folk som sier at det ikke går. Og viktigst av alt, pass på å ha tid til å ha det gøy. Livet er for kort til ikke å ha det gøy!

Frikk Heide-Steen, videregående 2004-2007

Hva har du gjort etter KG-tiden? Etter KG gikk jeg ett år på musikkteaterlinjen på Romerike Folkehøgskole, og deretter ett år på musikallinjen ved Bårdar Akademiet. I 2009 kom jeg inn på Norges Musikkhøgskole med sang som hovedinstrument, og jeg fullførte bachelorgraden der i 2013. Siden har jeg freelancet som sanger og dirigent, med svært bred sjangerutfoldelse. (Min spisskompetanse som utøver ligger i crooner-sjangeren, med Frank Sinatra og Michael Bublé som ideal.) Siden 2010 har jeg vært fast ansatt i NRKs guttekor Sølvguttene som assisterende dirigent og daglig leder.

Hva har tiden på KG betydd for deg? Tiden på KG var svært viktig for meg og min utvikling som sanger og musiker, i tillegg til utvikling på det personlige plan. Det var her jeg fikk anledning til å utfolde meg som solist, og både miljøet og ressurspersonene på KG (blant andre Bill Spade, Ragnhild Svartdahl og Caroline Svartdahl) bidro i stor grad til å bygge meg opp og til å tro på meg selv. Jeg er svært takknemlig for årene mine på denne skolen!

Hva tenker du om at vi nå har etablert KG Alumni og Venner? KG Alumni og Venner er et godt initiativ, kanskje særlig på grunn av skolens unike miljø. KG er en skole som utdanner ressurspersoner, og det er mange spennende mennesker som har gått på denne skolen. Det å ha en gruppe der man kan bli kjent med hverandre på tvers av alder og yrke høres bra ut!

Har du noen råd til dagens KG-elever? Mitt råd til dagens KG-elever er å nyte tiden på denne skolen! Ikke bare faglig sett, men også med tanke på miljøet. Våg å bli kjent med elever som kanskje ikke er som deg selv, for dem er det mange av på KG! Og delta på aktiviteter utenom timene som teater, elevråd og annet!! Jeg var ofte på skolen i 12 timer i strekk…