Martin Luther College i rute!

Lurer du på hva som skjer med prosjektet vårt fra misjonsaksjonen i høst? Det skjer masse! Vi har fått tak i den beste rektoren vi kunne tenke oss, og skolebygningen kom i boks for under to uker siden. Les mer her! Og her.

Det er lenge siden september og aksjonsdagen da vi jobbet hardt for å samle inn penger til prosjektet vårt, Martin Luther College i Dhaka, Bangladesh. Likevel husker du kanskje noe av det du fikk høre om prosjektet og reisen fire av elevene våre hadde til nettopp Bangladesh. Kanskje du husker noe om den tette trafikken, varmen, de overfylte klasserommene, santallandsbyen ute i rismarkene og at kristne jenter var blant dem som hadde størst problemer med å skaffe seg en utdannelse?

Nå begynner pengene du var med på å samle inn virkelig å virke. Rektoren er på plass. Rina Das møtte vi da vi var på besøk på en av de beste jenteskolene i Bangladesh. Der var hun assisterende rektor og gjorde et fantastisk inntrykk! Hun var førstevalget for dem som skulle finne en rektor, og hun sa altså ja.En fantastisk start!

I midten av februar kom altså skolebygget på plass. Da ble det underskrevet leieavtale for et helt nytt bygg, og nå er allerede arbeidet i gang for å tilpasse bygningen til skolens behov. Både bygget og området passer veldig godt for skoledrift.

Trond Niemi har vært misjonær i Bangladesh i mange, mange år og kjenner landet ut og inn. Han var guide for KG-elevene og – lærerne som var på studietur i sommer, og nå jobber han med oppstarten av Martin Luther. Du kan følge med på arbeidet hans på dennebloggen.

I disse dager blir neste aksjons komite og crew plukket ut, og tiden fram mot aksjonen til høsten går fort. Det gjør utviklingen i Dhaka også. Kanskje er skolen allerede i gang når sommerens utsendte KG-delegasjon kommer på besøk?