Magisk Julesangaften

Oslo Konserthus var fullt. To ganger ble Konserthuset fylt opp med forventningsfulle elever og tidligere elever, foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, søsken, og venner som var kommet for nok en Julesangaften. Selvfølgelig var det mange lærere der også. Her kommer tankene en av dem gjorde seg etter konserten. God fornøyelse!

Tekst: Hans-Jørgen Hagen

Foto: Hans-Jørgen Hagen og Lars-Erik Nyborg

Som ikke-musikalsk, men likevel musikkinteressert, vanlig KG-lærer, hva nå det enn er, gleder jeg meg hvert år til julesangaften. I år gledet jeg meg så mye at jeg hadde forhørt meg om programmet på forhånd. Jeg fikk høre at Carola-sangen ”Himlen i min famn”, en av mine favoritter, opprinnelig var på programmet også i år, men måtte utelates på grunn av fare for at konserten skulle bli for lang. Hva er det de tenker på, de musikalsk ansvarlige Marit Bjørkøy og Øystein Weider? Har de så mye annet fint på programmet at dette lar seg forsvare?

Det hadde de. Høydepunktene sto i kø. ”Tenn lys”, ”Midt i vintern”, Halleluja-koret, Bells, lærerkoret, ”Rudolf er rød på nesen”, danseinnslagene til flere av numrene etter pausen, ”Romjulsdrøm” i ny versjon, ”Breath of Heaven”, ”O Helga Natt”. Rektor nektet i sin velformulerte takketale å godta tittelen på årets aksjonssang: Falling Stars. Der er vi enige. Gjenhøret med denne gjorde seg  veldig godt, særlig siden vi ikke fikk høre den i live-versjon på aksjonsfinalen.

”Må jord og himmel møtes, et lys er tent for det” heter det i programmets første sang. Hvilket møte! Jula i et nøtteskall! Mot slutten av programmet, på ”Deilig er jorden”, opplever vi bokstavlig talt et annet møte. Fortid og nåtid møtes når tidligere KG-elever også kommer opp på scenen.  I takknemlighet og faktisk en viss porsjon ærbødighet aner man her de store sammenhenger.

Takk til KG Singers, KG Koret, KG Bells, orkesteret, solister, dansere, Marit Bjørkøy, Øystein Weider og Bill Spade for nok en uforglemmelig opplevelse! Takk også til kunstner Bjørn Thorbjørnsen som ga litografier til KGVenners utlodning der inntektene uavkortet kommer skolen til gode.

Etter konserten fikk jeg høre av min fru at jeg begynner å bli gammel. Man gråter visst mer med alderen, sa hun. Da dette ikke var til å skjule på vei hjem, fikk jeg høre det av andres fruer også. Tror den siste som sa det er lege. Så da er vel diagnosen konstatert. I alle fall begynte det noe aldeles heftig allerede på Pie Jesu. Jeg har hørt versjonen med Christina og Nils Petter mange ganger på CDen Jul på KG. Jeg var derfor forberedt på at jeg måtte skjerpe meg. Det var forberedelser til ingen nytte.

Ønsker du å bestille DVD-en fra årets Julesangaften? Send bestilling til: julesangaften2011@gmail.com