KRRRRRIK!

De er kjent for å ha de mest oppfinnsomme beskjedene på høyttaleren, og de herjer i store gymsal hver fredag. En helg i januar var de på tur til Hafjell. Over 60 elever kom trøtte og fornøyde hjem etter dager og netter med mye moro. Hvem det er snakk om? KRIK, selvsagt.

Mange har lurt på hva og hvem det som skjuler seg bak de morsomme og rare (noen ganger bare rare) beskjedene om KRIK. Vi tok en prat med to av lederne i styret, nemlig Matias og Andreas i 2E, for å få vite litt mer om KRIK

– Til vanlig er vi mellom 30 og 40 elever som er med på KRIK-samlingene på KG etter skolen på fredager, forteller Andreas. – Da er det mye som skjer, og en del å holde kontrollen på.
Matias smiler bredt: – Rekorden vår er vel 65 elever på en samling. Da var det fullt og veldig mye å gjøre for lederne! Begge to er enige i at det blir en del å gjøre som KRIK-leder, men at det er veldig morsomt. – Vi er flere til å dele på ansvaret, og vi får mange gode venner. Det er gøy å bli kjent med så mange fra hele skolen, slår Andreas fast.

Dere var på tur til Hafjell i januar?
Matias: – Det stemmer. Vi overnattet på Øyer ungdomsskole. Den ligger så å si i bunnen av bakken, og nærmere anlegget er det nesten ikke mulig å komme om du ikke har hytte.
Andreas: – Vi var over 60 elever som var med på turen. Det var en veldig fin gruppe, men det følger med en del ansvar når vi er så mange. Dessuten er det en fin tradisjon vi har i KRIK KG å dra på denne turen. Mange har fått med seg massevis av gode minner fra Hafjell-turene våre!
Matias: – Det tok lang tid å få alle deltakerne til ro den første kvelden, men den siste natten var vi veldig strenge. Da skulle vi få alle til å sovne fort fordi vi skulle vekke dem opp igjen til en skummel nattmanøver. Det var noen som ble litt redde, men det ble veldig morsomt til slutt!
Hvem kan komme på KRIK i store gymsal fredager etter 6.time?
Matias: – Alle som går på ungdomsskolen kan komme! Enten de liker idrett eller ikke. Vi har en del aktiviteter, spiser kake og har en smaling med andakt. Liker du å vå gode venner, er dette stedet!
Andreas: – Vi vil gjerne ha med flere ledere fra videregående også. Vi har det minst like gøy som deltakerne fra ungdomsskolen! Dessuten er det noen planer om å få til KRIK for videregående også.
Vil du vite mer om KRIK KG, er det bare å sjekke hjemmesidenderes. Der finner du det du trenger.