Klare for Rotterdam

Bare en uke etter høstferien skal Pia, Frede og Andreas i Vg3 på tur til Rotterdam. Men det er alt annet enn ferie de skal være med på. De er klare for EYP!

Den første kvelden har alle de 30 skolene hver sin stand der de presenterer skolen sin. Her er Andreas og Pia klare til å fortelle om KG.

Pias gruppe jobbet med utfordringer på ulike typer kryptovaluta, som for eksempel Bitcoin. Andreas og komiteen hans diskuterte hva vi kan gjøre når roboter og kunstig intelligens overtar stadig flere arbeidsplasser mens Frede satte seg inn i hvor balansen mellom overvåking, sikkerhet og personlig frihet går.

Det europeiske ungdomsparlamentet, EYP, er et sted der elever møtes for å finne ut av problemer i samfunnet. De tre KG-elevene var for noen uker siden på den norske sesjonen i EYP i Drammen. Der jobbet de med over 100 andre elever fra hele Norge for å finne løsninger på mange typer problemer.

Andreas under et innlegg i den avsluttende debatten. Foto: EYP/Liam McCourt

Frede forklarer de andre gruppene hvorfor komiteen hans har funnet gode løsninger. Foto: EYP/Andri Sukharov

Underveis i sesjonen var det en jury som observerte alle elevene som var med, for EYP Norge skal sende delegasjoner fra fire skoler til to internasjonale sesjoner med elever fra nesten 40 land. KG ble plukket ut til å representere Norge i den internasjonale sesjonen i Rotterdam i oktober, og derfor er de tre KG-elevene snart på vei dit.

Pia, Andreas og Frede på vei hjem etter tre intense dager i Drammen.

Vi gratulerer med fantastisk innsats og ønsker god tur!