– KG vil bestå til evig tid.

Det var høy stemning i gymsalen da kunnskapsminister Kristin Halvorsen møtte elevene i Vg3 sist fredag. Ministeren var invitert av elevrådet til å snakke om press i hverdagen og hvordan vi kan få en enda bedre skole.

Etter ett minutt hadde Halvorsen salen i sin hule hånd. Kunnskapsministeren viste fram sin berømte selvironi, og det ble tatt godt imot av de 150 avgangselevene. Applausen ble ikke mindre da hun slo fast at KG vil bestå til evig tid da hun fikk spørsmål om hva hun mente om private skoler.

Det var ikke bare elever som fylte gymsalen denne fredagen. Mange lærere lot karakterer og rettebunker få hvile i tre kvarter for å høre hva sjefen sjøl hadde å si om elevenes hverdag og hvordan hun ser for seg fremtidens skole.

Mange hoder nikket da Kristin Halvorsen slo fast at det må være lov å være god på skolen samtidig som det er greit ikke å få til alt. Hun hadde hørt at dette var typisk for KG og håpet at det virkelig var slik.

Før møtet med elevene, var ministeren invitert til et møte med styret i elevrådet og ledelsen ved skolen. Ryktene sier at stemningen var god, og at både skole og departement fikk mye ut av møtet.

Mange hadde gledet seg til dette celebre besøket på forhånd, og det var nok få som ble skuffet. Det er spennende og interessant å få møte lederen for skole-Norge og både få høre om og bli hørt på når det gjelder viktige sider ved skolehverdagen.

Det er ikke tvil om at kunnskapsminister Kristin Halvorsen er velkommen tilbake hvis hun vil møte flere her ved Kristelig Gymnasium!