KG-teateret setter opp Den Spanske Flue

27. februar var det premiere på KG-teaterets oppsetning av Den Spanske Flue, og KG-puls var til stede. Allerede før teppet gikk opp, ante man at dette kunne bli bra. Her var det mange kjente fjes, og ikke bare de som vanligvis er å se på KG. Her var Harald Heide-Steen junior, her var Minken Fosheim, her var tre tidligere ministere, Kjell Magne Bondevik, Kristin Krohn Devold og Valgjerd Svarstad Haugland. Ikke minst scenen gav et proft inntrykk allerede før den ble fylt av skuespillere, minimalistisk utstyrt med enkle, men velvalgte rekvisitter.

Stykket var altså Den Spanske Flue av Franz Arnold og Ernst Bach. Stykket omtales som farsenes farse. Det er en forviklingskomedie, og jeg skal ikke begi meg inn på å forsøke å gjenfortelle handlingen. I korte trekk dreier det seg om en farskapssak, eller kanskje heller en innbilt sådan. Handlingen drives frem av en lang rekke misforståelser, og til slutt så kommer man ut av tellingen når det gjelder kandidater til farskapet.

KG-puls er imponert! Bortimot alt ved denne forestillingen stod til toppkarakter. Skuespillerne var flinke, og klarte å gjøre rollene til sine egne. De levde seg så inn i rollene at vi som tilskuere etter kort tid trodde på dem og ble revet med. Og når de kom til stykkets sanger, viste skuespillerne at sangprestasjonene ikke stod tilbake for skuespillerprestasjonene, snarere tvert i mot! Men det var ikke bare skuespillerne som var gode. I tillegg til velvalgte rekvisitter, var også kostymene svært stilige og gjennomførte. For ikke å snakke om sminkingen, det må være en utfordring å skulle sminke 16-17-åringer til 50-60-åringer, men også dette fungerte godt. Og musikken, ikke minst. Musikken var live, og arrangert av elevene selv. Og alle disse komponentene samlet seg til en imponerende helhet, en totalitet som oste av: Terningkast Seks!

For mer informasjon og billetter, se: www.kg-teateret.no
Se også: Artikkel i Aftenposten