KG Singers imponerte i Italia

Det virker helt umulig å trekke fram høydepunkter fra KG Singers-turen til Italia i påskeferien. De sto nemlig i kø! Venezia, Verona, katedraler og en korkonkurranse sørget for utrolig spennende dager. Men aller best var kanskje alle som reiste på tur sammen. For en gjeng!

Her får du en lang rapport, men du kan også bare scrolle ned og se på bildene!

Utgangspunktet var fine leiligheter på et flott hotell i byen Garda ved Gardasjøen. Det ble god stemning på terrassene og i stuene der KG-elevene storkoste seg. Utsikten over dalen ned mot Gardasjøen var heller ikke plagsomt stygg. Her bodde vi i seks dager mens vi reiste rundt, holdt konserter og så oss omkring. De tøffeste fant fram shortsen. De angret nok til tider, men det var mange som nøt vårværet i Italia.

Tilbake på hotellet etter en tur på butikken.

Når KG Singers drar på tur sammen, er det kanskje ikke så rart at det blir litt sang underveis. Det var planlagt minst en konsert hver dag, i ganske ulike omgivelser. I en liten by utenfor Brescia var vi med på en konsert sammen med to lokale kor. De var gode til å synge! I en stappfull, gammel kirke med takmalerier fra 1400-tallet var vi med på det som ble en magisk konsert. Publikum var tydelig vant til gode kor og fulgte godt med da vi sang, og klangen hang igjen i det store rommet i flere sekunder etter at vi var ferdig. Applausen de ga var nesten litt overveldende. Etter Precious Lord varte den i over 40 sekunder! Etter konserten var det tid for mat. De to korene disket opp med pizza, skinker, ost og et fem meter langt kake-bord. Da vi dro hjem til hotellet rundt midnatt, var vi stappmette og superfornøyde!

KG Singers og de to lokale korene under felles-avslutningen av konserten.

Det var ingen ting i veien med størrelsen på pizzaen etter konserten i Chiari.

Palmesøndag skulle vi synge i en fjellkirke. Bussen vår stoppet på toppen av en lang bakke, og vi måtte gå det siste stykket. Den veien var smal, svingete og bratt. Det var nok noen av oss som ikke gledet seg til å gå tilbake til bussen – opp alle bakkene igjen! Kirken var bygget på en hylle i den stupbratte fjellveggen. Den var utrolig vakker og stappfull av turgåere som skulle på messe. Alle ble sittende igjen da messen var ferdig, for da hadde Singers en minikonsert. Selv om det var lange tekstlesinger på italiensk, og temperaturen var rimelig lav, var det en utrolig opplevelse å synge i denne kirken!

Mona, Philip, Eirik og Ida er klare for de siste meterne ned til fjellkirken.

Fra fjellkirken på palmesøndag.

Fritid, da? Var det ikke noe fritid på turen? Joda, masse fritid! Da var det mange muligheter. De fleste dro inn til Garda for å shoppe godteri og andre ting. Garda var en fin liten by, og særlig var det fint nede ved havnen. Men på hotellet var det sandvolleyballbane og andre muligheter til å utfolde seg. Bassenget var stort og fint, men veldig kaldt. Da var det mer fristende å spille musikk, besøke hverandre og spise opp det som nettopp var kjøpt inne i Garda. Det var mange i Singers som ble kjent med andre som de ikke kjente fra før. Det er lett å få nye venner på tvers av klasser og trinn på en slik tur!

Veldig god stemning på terrassen!

En hel dag var satt av til et besøk i Venezia, en av de mest kjente byene i verden. Tettpakket av kanaler, små broer, trange smug og turister var dette en fantastisk by å bli kjent med. Etter litt omvisning og et historisk bra KG Singers-bilde på Markusplassen, hadde vi flere timer fritid. Alle gikk i grupper og ble kjent med den utrolig spennende byen. Det var lett å gå seg bort i alle de trange gatene, men heldigvis gikk det greit å finne tilbake igjen også.

Det var ikke feil å kjøpe is i Venezia!

Hele KG Singers på Markusplassen med Markuskirken i bakgrunnen.

Høydepunktet vårt denne dagen var likevel kanskje å synge i Markuskirken i Venezia. Den er nesten 1000 år gammel, kjempestor og fantastisk! Vanligvis er det kjempelange køer for å komme inn i kirken, men fordi vi skulle synge på en gudstjeneste, slapp vi inn en sideinngang. Det var fantastiske mosaikker på gulvet og i taket, og mye var i gull. Klangen der inne var utrolig, og gudstjenesten kommer vi ikke til å glemme så lett! Denne dagen tok alle KG-folka på tur cirka en million bilder. Det blir sånn når du er på et så spesielt sted.

KG Singers i Markuskirken.

Hele uka vi var i Italia, var det en spesiell ting de fleste hadde bak i tankene. Korkonkurransen i Riva del Garda. Der skulle vi delta sammen med mange andre supergode kor fra store deler av verden. Vi møtte kor fra Latvia, Ungarn, Tyskland, Estland, Tyrkia og Japan. Stemningen før konkurransen var veldig spent. Nesten ingen hadde vært med på dette før, og det var mye vi lurte på. Husker vi all teksten? Kommer jeg til å snuble når jeg går opp på scenen? Er dommerne skumle? Heldigvis gikk det veldig bra, og da vi fikk resultatet på flyplassen i Milano dagen etter, sto jubelen i taket. Vi fikk 19.81 poeng av 30 mulige, mye mer enn vi hadde håpet på. Et knallresultat for oss som deltok for første gang!

Ida og Markus venter på resten av koret i Venezia

Den siste dagen pakket vi alt vi hadde og dro til Verona, byen der historien om Romeo og Julie finner sted. Vi gikk på jakt etter balkongen der Julie møtte Romeo, og vi var slett ikke alene om å finne stedet. Det var turister over alt, og alle ville se balkongen. Likevel var kanskje høydepunktet da vi kom inn på den romerske arenaen i Verona. Den lignet veldig på Colosseum i Roma og hadde plass til over 20 000 tilskuere! Der holdt vi en mini-konsert for alle de andre som også var for å se på arenaen. Det var gøy!

Arenaen i Verona var ganske imponerende. 2000 år gammel!

Så var det slutt på moroa. Vi måtte rekke flyet hjem, selv om ikke alle hadde like lyst til å avslutte Italia-eventyret til KG Singers. Likevel hjelper det litt at vi hadde en fantastisk tur. Vi fikk besøke og synge på spennende steder og ikke minst bli mye bedre kjent med hverandre. Og det spørs om vi har vært bedre til å synge enn nå. Mange konserter og øvelser i Italia fikk oss i toppform! Tusen takk for turen!

Fra minikonserten etter gudstjenesten i fjellkirken.