KG samarbeider med Det Norske Teatret

Klasse 1C på KG får jevnlig besøk fra Det Norske Teatret. I arbeidet de gjør med bibeltekster, er de nemlig med på et pilotprosjekt med Det Norske Teatret.

Faksimile: Vårt Land

Faksimile: Vårt Land

Klassen får bedre innsikt i hvordan de finner essensen av tekster de leser, og det Norske Teatret kommer nærmere publikum og håper i tillegg på at de også kan lære noe av samarbeidet med skoleelevene. Alt dette kunne 1C lese om i avisen Vårt Land onsdag 2. januar.

Hvis du ikke har avisen elle har fått lese saken på side 20-21 i onsdagens utgave av Vårt Land, kan du få et par smakebiter her. Avisen skriver: » KG-elevene Camilla Hatling og Tobias Bergem er enige om at bibelkunnskapen sitter langt bedre ved å tilegne seg fortellingene gjennom teater. – Det man pugger, glemmes ofte fort. Å forholde seg til replikker og bevegelser, skaper et fysisk minne som gjør at det er lettere å huske. Å sette opp bibelfortellingene som teater, gjør også at vi må tenke igjennom hva som er de viktigste elementene i teksten, forteller de.«Skuespiller Bernhard Ramstad er også fornøyd: » – Jeg er overbevist om at jeg blir

Faksimile: Vårt Land

Faksimile: Vårt Land

en bedre skuespiller av å være her. Ved å vurdere hva andre gjør, får jeg også en større bevissthet rundt egen sceneopptreden, sier Ramstad mens han strener bortover skolekorridorene

Det Norske Teatret skal sette opp Bibelen, en seks timer lang oppsetning. I tillegg til at 1C dramatiserer forskjellige tekster fra Det gamle testamentet der de får veiledning av skuespiller Bernhard Ramstad, er klassen  på noen av prøvene på teatret og observerer det som skjer der.

Som du skjønner er samarbeidet mellom klasse 1C på KG og Det Norske Teateret noe utover det vanlige!