KG-lærere i full fart

KG-lærere gjorde seg bemerket i Oslo i begynnelsen av mai. Denne gangen iført joggesko, tettsittende t-skjorte, livsglede og pågangsmot!

Tekst: Lars Sørensen

Holmenkollstafetten

Holmenkollstafetten

Vårens vakreste eventyr, Holmenkollstafetten, har etter hvert blitt en tradisjon for KG-lærere i tiden rett før eksamen. Atter en gang løp laget inn til 37 plass, i konkurranse med 570 andre lag.

Et raskt overslag viser at KG dermed slo 93,5 % av sine konkurrenter, og en ny plakett kan henges opp på veggen. Som lagleder vil jeg rette en spesiell takk til de 5 debutantene og eksterne krefter som alltid trår til i et knipetak. Uten deres innsats ville ikke mirakelet skjedd!

Det begynte med gymlærer Thomas Aspen. Som vanlig tråkket han til på slutten av bakken og gled inn til en fantastisk etappetid. I vår pulje leverte han pinnen som nr.3! Økonomilærer, og tidligere maratonløper, Sørensen tok over pinnen. Aldri før har noen deltatt med så lite treningsgrunnlag og løpt så fort! Etter kun å ha trent en gang siden nyttårsaften var flere enn han bekymret!

På toppen av Norabakken tok debutanten Ingvild Sandnes over. Kanskje nervøs før start, men det gnistret bortover asfalten! Realisten Eivind Haugenrud ble umiddelbart kastet til ulvene. Debutanten fikk gleden av å løpe den beryktede berg-og-dal-etappen. Med blodsmak i munnen etter å ha presset kroppen til det ytterste, fikk han overlevert pinnen før han segnet om. Det ga absolutt mersmak, og hvis han erstatter det å pumpe jern med noen flere joggeturer, blir det bare helt fantastisk!

Deretter tok Mari Bryn Damsgård tok over stafettpinnen, lettere irritert over at etappen har blitt lengre siden i fjor. Forhåndstipset var derfor helt urealistisk. Likevel kunne hun glede seg over ny personlig rekord! Aldri før har noen i KGs historie løpt den etappen fortere!

Opp «Lille Besserud» imponerte debutanten og samfunnsøkonomen Erlend Nytun.  I konkurranse med andre O2-snappere holdt han oss trygt blant de 47 beste! Familien Storsveen & Moen pleier alltid å være reddende engler. Denne gangen var det Henrik Moen som fikk gleden av å løpe opp klassikeren til Besserud.

Ned fra Besserud så var det sosiologilærer Jannicke V.Wille som fikk gleden av å hamre syre inn i lårene. Dette er en brutal etappe, og ingen kvinnelig lærer på KG har løpt denne etappen fortere enn Jannicke. Ny KG-rekord må en være fornøyd med! Veteran og fransklærer Kristin Finstad stod klar. Veltrent og med godt humør skred hun til verket. En framgang på 10 sekunder i forhold til i fjor er mer enn godkjent!

Debutant, og KGs orienteringsstjerne, Bjørn Eriksen stod klar ved Gressbanen. Han hadde fått det ærefulle oppdraget å løpe den lengste etappen. Bjørn Eriksen viste ingen nåde!! Med 8 beste etappetid (8.47 min på 2800 meter), og med ny KG rekord, brakte han KG til 35 plass i sammendraget!

Kroppsøvingslærer Anya Sødal fikk deretter gleden av å føre stafettpinnen gjennom Frognerparken. Etappelengden på 1520 meter er i realiteten «alt for langt» for en basketballspiller som er vant med å sprinte 40 meter. Anya Sødal taklet dog utfordringen på en eksemplarisk måte og overleverte pinnen til realisten Karen Omland. Her stilte familien mannsterke opp!

Stafettpinnen ble nemlig overlevert til lillesøster Malene Omland (tidligere KG elev). Hun imponerte og knuste tiden fra storesøster Karen fra i fjor med 48 sekunder!!

Samboer til Karen (Erik Paulsrud) tok deretter over ansvaret. Med erfaring fra stafetten i tidligere tider, viste han en imponerende fart. Den 3 beste etappetiden kan en ikke kimse av! Kort sagt imponerende. KG lå på 38 plass i sammendraget!

Veteranen Anne-Karine Storsveen var som vanlig vår ankerkvinne. Dette var hennes andre oppdrag for dagen, og det skulle en ikke tro da hun cruiset inn tre sekunder raskere enn i fjor.

Tiden ble altså 74.00. Litt langsommere enn i fjor, men ikke mye! Samtidig hadde laget i år færre utenforstående engler enn året før! Konklusjonen er kort og godt at vi kan, bør og skal være stolte av oss selv, og begynne treningen til neste år!