KG-lærer i Beijing-OL

OL i Beijing er for lengst over. Men TV-minnene lever. De sportsinteresserte blant oss glemmer ikke Usain Bolts verdensrekord på 100 m, herrefinalen i volleyball, norske høydepunkter som Thorkildsens gull i spyd, semifinale, finale og norsk gull i damehåndball, gulløpet til Tufte i roing, sølvløpet til Verås Larsen i padling. Hva har dette til felles? Kroppsøvingslærer Anya Sødal var på tribunen!

Anya er ivrig basketballspiller og var i Kina på ferie sammen med venner i basketmiljøet. Den forbudte by og Den kinesiske mur ble avlagt besøk. Men først og fremst ble det mye sport: Fem dager på friidrettsarenaen, nesten alle Norges kamper i damehåndball, flere herrekamper i håndball og volleyball. I tillegg var Anya ofte innom Sjømannskirken. Vaflene smakte utmerket, men i tillegg hadde presten en fabelaktig evne til å fikse ting, for eksempel billetter. Det hadde Anya og gjengen god nytte av.

Når samtalen med Anya på personalrommet dreier seg om tennis, blir vi avbrutt av en ivrig tilhenger av Roger Federer, nemlig Agnes Haug. Hun viser seg å være noe nær sjokkerende orientert om temaet: ”Federer er selvsagt best, men Nadal har kommet seg. Han har blitt mer følsom i slagene sine”.

Så nå vet vi hvor Anya har hentet ny inspirasjon til kroppsøvingstimene fra. Og skulle noen som leser dette trenge en ekspertkommentator i tennis, vet dere hvor hun er å finne.