KG-koret har spilt inn CD!

Julesangene runget i Fagerborg kirke en uke i mars. Kirken var gjort om til lydstudio, og selv om våren var i full gang ute, var det julestemning inne. Til høsten skal KG gi ut sin første jule-CD på over 10 år. Julesangene er nå spilt inn, og ryktene sier at CD-en blir helt fantastisk!

På lærerværelset kan du for tiden se lærere som sitter i dyp konsentrasjon rundt det de hører på headsettet de har i ørene. Hos noen har faktisk tårene truet med å trille nedover kinnet.

– Det er fantastisk vakkert! Har KGSingers og KG-koret spilt inn dette?

Dette er faktisk hva en av lærerne sa etter å ha hørt på noen smakebiter av innspillingen Koret, Singers og et sammensatt orkester gjorde nå nettopp i Fagerborg kirke. Vi snek oss til en liten tjuvtitt under innspillingen, og det var virkelig lovende det vi hørte.

Alle sangerne fikk anvist plasser, teknikeren justerte mikrofonene, orkesteret hadde lydprøver og alt ble så klart for en siste gjennomføring før første opptak. Ja, ikke alt var klart. Dirigentene hadde glemt å gi beskjed om at telefonene måtte skrus av. Alle bortsett fra en ble slått av. Den siste ringte til gjengjeld under et av opptakene…

Stemningen var god, og latteren runget med gjevne mellomrom. Det er litt av en prestasjon å få alle i koret til å samarbeide godt med orkesteret like foran og med orgelet oppe på galleriet helt bak i kirken på en gang, men dirigentene Marit og Øystein hadde full kontroll.

Kor og orkester jobbet faktisk så godt at de ble ferdige før tiden den første kvelden. De to siste kveldene gikk det etter rapportene også unna. KG-koret, Singers, orkesteret, Tiendeklassekoret og lærergruppa bidrar alle på CD-en. De første rapportene tyder på at dette vil bli en kjempehit under mange juletrær til jul. Bare gled deg!