KG-elever videre i Klassequizen i NRK!

Lisa, 10A, Herman, 10B, Brage 10E og Selma 10D Klarte 11 av 12 spørsmål i Klassequizen i NRK!

Hvor mange grader må du vri kompasset for at det skal peke mot vest? Hvem produserer Troika? Dette kunne Herman, Brage og Selma på 10. trinn svare på. Heldigvis!

Tekst og foto: Lars-Erik Nyborg

De deltok nemlig som KGs lag i NRKs konkurranse Klassequizen, som er for tiendeklassinger fra hele landet. 12 spørsmål på kort tid på direkten på Østlandssendingen. Det er ikke lett, men denne gjengen klarte 11 av 12. Nå er det klare for fylkesfinalen!

– Vi er kanskje best i smafunnsfag, så spørsmål om historie og geografi hadde det vært gøy å få, sier de. Alt annet enn sport, faktisk. Eksperten på sport i gruppa er Lisa, men hun er vara i tilfelle noen av de tre andre ikke kan delta.

Det var litt nervøs stemning på rom 401 øverst i hovedbygget. Der satt Selma, Brage og Herman sammen med en journalist. Han hadde mikrofon og holdt kontakten med studio. Spørsmålene kom på rekke og rad, men team KG følte de hadde ganske god kontroll. – Det var mer spennende og morsomt enn skummelt egentlig, forteller de.

Nå er de altså klare for fylkesfinalen. Går det like greit der, er de klare for å konkurrere med vinnerne fra alle de andre fylkene. Lykke til Lisa, Selma, Herman og Brage!