KG-elever klare for landsfinale i NRK!

Det er helt utrolig! KG-elever er for andre år på rad klare for landsfinalen i NRKs Klassequizen. 10.-klassinger fra hele landet har kjempet fylkesvis, og våre elever var best i Oslo. Nå står finalen for tur. Den blir spilt inn denne uka, men resultatet får vi først vite seinere. Lykke til, Sofie, Håkon og Max!

Her er rapporten vi fikk fra dem da de var i fylkesfinalen i slutten av april:

Tekst og foto: Sofie Bergset Janols 10D, Håkon Rørvik Skåland og Max Hammergren 10B.

Onsdag 22. april var vi i Østlandssendingens lokaler, for å delta i klassequizens fylkesfinale for Oslo. I fjor samme tid på året satt det tre elever fra KG i samme posisjon som oss. Fjorårets motstander var Brannfjell, i år var det Hovseter som skulle prøve å beseire KG.

Tidspunktet var ikke ideelt, midt oppe i forberedelser til prøvemuntlig og tentamener var ikke en deltakelse i Klassequizen optimalt. Vi var allikevel klare for å delta, spente, nysgjerrige og sultne på seier. Vårt største ønske den dagen var å ta seieren hjem til KG for andre året på rad, og sikre klassekassa ekstra penger.

Først var det en liten gjennomgang av regler, med gratis servering av boller og brus. Det er en fordel å ha blodsukkeret på topp når du skal fokusere skikkelig! Deretter var vi på lufta.

Programmet ble sendt på radio og livestreamet på nett-tv, ikke noe rom for å dumme seg ut her altså. Den første kategorien var Oslo og Akershus. Spørsmålet som skilte skolene var: «Hva heter Harald Eias karakter som er ekspert på Oslo». Vi visste svaret; Oslolosen, Hovseter svarte blankt.

Et annet spørsmål felte begge lagene. Etter første kategori ledet KG 3-2. De to neste kategoriene var Tegneserier og Geografi, begge lagene fikk alt riktig. Vi kunne slippe jubelen løs! Fokuset vårt er nå flyttet over til landsfinalen, der skal vi prøve å gjøre KG stolte.