Julesangaften til glede og ettertanke

Vakkert. Variert. Imponererende. Nært og rørende. Internasjonalt perspektiv. Honnørordene var mange om årets julesangaften i Konserthuset. Det ble to flotte forestillinger til glede og ettertanke. Trykk deg videre, les og se bilder fra årets forestillinger.

Er det virkelig våre elever? Som lærer ved skolen må jeg hvert år klype meg i armen for å få dette bekreftet. Så også i år. For julesangaften er ikke bare en verdig og flott måte måte å ønske hverandre god jul på. Julesangaften representerer kvalitet. Det er flott musikk. Utformingen og innholdet er rørende. Og nettopp fordi KG ikke er en «musikkskole», blir det spesielt imponerende hva vi blir vitner til i Konserthuset.

Det nye i år var særlig avdelingen etter pausen der skolens internasjonale engasjement kom fram i vekselvirkning mellom musikk og bruk av bilder og video på storskjerm. Dette gjorde seg godt og skapte en fin variasjon fra tidligere års forestillinger. Temaet for årets konsert var «Lys i mørket». Enten det er «Midt i vintern» og mørkt her hjemme eller det er i andre verdensdeler der det er vanskeligere å skape seg en god framtid enn her i Norge ble temaet visualisert. Siden KG det siste året har hatt et særlig engasjement overfor Martin Luther College i Dhaka, Bangladesh, ble bilder derfra i særlig grad brukt.

Musikalsk var høydepunktene mange. Mitt øye var i hvert fall ikke tørt etter Oda Carlsens framføring av O Helga Natt. «Midt i vintern», en av mine favoritter, var bare nydelig, og at Petter Jølstad kan synge mer enn «Man in the Mirror» ble slått fast en gang for alle med «De umulige». Lærerne gjorde seg ikke bort, og Bells var en fryd for øret. Dansen til Caroline og Louise var både uttrykksfull og virkningsfull. Egentlig er det skummelt å nevne enkeltnumre, for høydepunktene sto jo i kø.

Takk til alle som bidro og nok en gang gjorde julesangaften til en minnerik opplevelse. Takk til de to hoveddirigentene, den entusiastiske og høygravide Ragnhild Svartdahl og den ulastelig antrukkede Øystein Weider, denne gang uten tyggegummi på scenen. Øystein Weider har gjort en formidabel innsats. Som styreformann Lars Martin Lunde sa i sin takketale: Det Vivaldi ikke har arrangert, har Øystein gjort. Evigunge Bill Spade håndterte både orgel og klaver praktfullt. En særlig takk til de mange elevene som hver på sin måte gjør det til et privilegium å arbeide på KG!

For øvrig blir det laget DVD av årets julesangaften. Den koster kr 100,- og anbefales på det varmeste. Send mail med ditt navn og telefonnummer til julesangaften2010@gmail.com
Matias Myklebust ordner resten.