Julesangaften i Konserthuset

Stemningsfullt. Variert. Meningsfullt. Vakkert. KG på sitt beste. Dette er ord som ofte går igjen når skolens årlige julesangaften skal beskrives. Lørdag 18. desember skjer det igjen. Som i fjor blir det to konserter, kl 17.00 og kl 20.00. Konserthuset er i ferd med å fylles opp, men det er fremdeles mulig å kjøpe billetter her.

Som i fjor blir det to ganske ulike avdelinger. Før pause får vi høre de gode gamle julesangene. En av de to dirigentene, Ragnhild Svartdahl, forteller at hovedvekten i år ligger på norske julesanger. Etter flere år er Händels Messias borte fra programmet, men erstatningen er fantastisk: Vivaldis Gloria. I det hele tatt burde det bli noe for enhver smak, sier Ragnhild Svartdahl og den andre dirigenten, Øystein Weider.

Temaet for konserten er «Lys i mørket». Etter pause blir dette temaet tydeliggjort gjennom å la våre tanker gå til vår søsterskole Martin Luther College i Dhaka, Bangladesh. I denne anledningen knytter vi musikk sammen med bilder og video på storskjerm, forteller Ragnhild.

Bells har ofte noen overraskelser på lager. Hva skjer i år? I fjor var det mye dans. Blir det danseinnslag i år? Velkommen til en flott kveld med KG-Singers, KG-Koret, Bells, orkester, solister og andre.