Julesangaften i Konserthus 2006

– Det er nettopp den magiske blandingen av tradisjon og nye innslag som er med på å gjøre denne kvelden så spesiell. Det var veldig fint å få oppleve nok en Julesangaften i Konserthuset, fortalte en fornøyd publikummer til KGPULS.

Tradisjonen var ivaretatt som før, og jeg var vel ikke alene om å kjenne at skuldrene senket seg og gåsehuden reiste seg da tonene fra Mitt i vinteren fylte salen. Da første del ble avrundet med O helga natt, var den allerede der. Julestemningen. Og kvelden ble bare bedre og bedre. Solistene imponerte med den tilsynelatende tryggheten sin. Hvilken påkjenning det må være for hjerte og nervesystem å stå der helt alene foran foreldre, medelever og de 1400 andre nokså fremmede mennesker! Likevel opptrer de med innlevelse og engasjement. Rett og slett imponerende!

I pausen var det mange som traff igjen gamle skolekamerater og lærere, og kanskje var det til og med noen som overraskende møtte en kollega eller bekjent man ikke visste hadde tilknytning til KG i det hele tatt. Den lettere delen av programmet kom som vanlig etter pausen. Danserne lyste danseglede og eleganse og dramainnslagene skapte mye latter. Gjennomføringen gikk smertefritt og profesjonelt, og ingen var vel i tvil om at det ligger mye arbeid bak en kveld som denne. Til slutt var det tid for den tradisjonelle avslutningen med stor klump-i-halsen faktor. Deilig er jorden med forsterkninger fra tidligere sangere i KGKORET og KGSINGERS er like mektig hvert år. Alle som var med på å gjøre Julesangaften 2006 til den store opplevelsen det var, fortjener en stor takk. Mange gleder seg allerede til neste år!