Julesangaften 2009

Lørdag 19. desember går årets julesangaften av stabelen. Det blir særlig to viktige endringer i forhold til tidligere. Det blir to konserter, en klokka 17.00 og en klokka 20.00. Nytt i år er også at billettene selges gjennom konserthusets billettsystem. Billettsalget starter allerede 5. oktober, forteller Ragnhild Svartdahl, ansvarlig for arrangementet.

Hvorfor blir det to konserter i år, Ragnhild?
Tidligere år har det vært svært mange som har ønsket billetter uten mulighet til å få det. Med to konserter gir vi flere muligheten til å oppleve begivenheten. Nå kan vi også tillate oss å være mer utadvendte. Vi kan annonsere og gi tilbudet til flere, også utenfor skolen.

Hvordan får jeg billett?
5. oktober, i uke 41, starter billettsalget. I år foregår det gjennom www.billettservice.no. Du kan også, mot et lite tilleggsgebyr, kjøpe billett på Narvesen, 7-eleven og Posten. Ikke minst kan du kjøpe billett direkte fra Oslo Konserthus. Og billettprisen er 150 kroner.

Er det noen rabatt for KGs egne elever?
Ja. Ved fremvisning av skolelegitimasjon utstedt fra KG kan du kjøpe billett direkte fra Oslo Konserthus for 100 kroner. Men da er det bare en billett til hver. Husk å sjekke åpningstiden først: www.oslokonserthus.no

Er du alene om å arrangere dette?
Å nei. Jeg har hovedansvaret for KG-koret og KG Singers. Men i tillegg har Øystein Weider hovedansvar for Bells, Anders Haga for orkesteret, Tonje Skarpsno for danseensemblet, og Bill Spade deltar også i år som organist.

Kan du røpe noe av programmet?
Det blir to avdelinger. Før pause blir det klassiske julesanger, både norske og utenlandske. I annen avdeling blir det mer jazzinspirert julemusikk. En gruppe fra 10. klasse valgfag under ledelse av Marit Bjørkøy kommer til å synge sammen med KG Singers på noen av sangene. I tillegg kan jeg love noen overraskelser.

Hva er hovedpoenget med å arrangere en julesangaften?
Det er mørkt ved juletider. Vi ønsker gjennom sang og musikk å formidle det håp og lys som Jesus, Verdens lys, ga oss mennesker. Velkommen til Konserthuset 19. desember, avslutter Ragnhild.