Julesangaften 2005

Lørdag 17. desember var vi nok en gang samlet til KGs tradisjonelle julesangaften. Oslo Konserthus var fullt, og mens forventningsfulle elever, familiemedlemmer, KG-venner og andre gjester strømmet på, yret det av spente og kanskje litt nervøse utøvere som gjorde seg klare til årets store begivenhet.

Cirka to hundre av skolens elever deltok aktivt i arrangementet, så dette kunne med rette kalles elevenes kveld.
Konserten startet med nydelige toner fra Bells. KG Singers, vakkert antrukket i folkedrakter og dresser, samt resten av KG-koret, satte julens budskap i sentrum med sang og musikk som var preget av høytid. I en hektisk førjulstid var det godt å kunne sette seg tilbake og kjenne roen senke seg over oss.
Andre del av konserten stod i humorens og gledens tegn. Her entret både nisser og andre personligheter vi kjenner fra julesanger og julefortellinger scenen. Dans, sang, musikk, rytmisk sportsgymnastikk og humoristiske innslag var flettet sammen på en fin måte. Publikum moret seg, og vi ble imponert over de mange talentene vi har blant elevene på KG. At vi har mange gode sangere og musikere på skolen visste vi. Under ledelse av dirigent Ragnhild Amlie Svartdahl gjorde et samstemt kor, flinke solister og dyktige musikere konserten til en flott opplevelse. Pianisten Ingunn Tennøe og rytmisk sportsgymnast Charlotte Letting viste nok en gang at vi har elever som holder et meget høyt nivå innenfor sitt felt. Det er ikke mulig å nevne alle som deltok, selv om alle så visst fortjener det, men det var fantastisk å se og høre at det finnes så stor kreativitet og et veldig mangfold blant elevene. De fikk utfolde seg på scenen, og alle utførte sin del med presisjon og innlevelse. Bassene Andreas Damsgaard Knutsen og Fredrik Graham sin fornøyelige musikalske hyllest til Ragnhild vekket latter og munter stemning i salen.
Etter rektor Tjostolv Bergets hilsen og utdeling av velfortjent takk og blomster til alle som bidro til å gjøre dette til en verdig kveld, avsluttet koret med stille lovsang til vår Gud, og julefreden senket seg over oss.