Julesangaften – til glede og ettertanke

Lørdag kveld 13. desember fikk vi oppleve en uforglemmelig høytidsstund. Julesangaften i et fullsatt Oslo Konserthus er en årlig foreteelse på KG, og årets konsert sto på ingen måte tilbake for tidligere opplevelser.

Nytt av året var at KG Singers, KG-koret og solister var akkompagnert av et orkester, noe som ga ekstra fylde til lydbildet. Høydepunktene sto i kø, og da er det alltid vanskelig å trekke fram enkeltnumre. Selv festet jeg meg ved «Det hev ei rose sprunge», «Himlen i min famn», «Halleluja-koret» fra «Messias», «Midt i hårdest vinter» for ikke å snakke om Oda Carlsens tolkning av «O Helga Natt». For en som er svak for velsignelser toppet det seg mot slutten da kor, orkester og solist Anne Elize sang «Herren velsigne deg». Da falt tankene, uten sammenligning for øvrig, på avdøde sportskommentator Knut Th. Gleditsch. Han sa etter at han hadde hørt hele Wembley stadion synge «Abide with me» (O, bli hos meg), noe de pleier å gjøre i England før cupfinalen, at den som ikke blir rørt av dette, må ha et hjerte av stein.

Er dette virkelig våre elever, spurte rektor i sin takketale. Ja! Det er det. Mange talenter visste vi om, og noen hittil ukjente fikk vi stifte bekjentskap med. For en lærer som står på sidelinjen av arrangementet er det fantastisk å se at en julesangaften med slikt omfang, mangfold og kvalitet er noe det går an å gjennomføre uten å ha en egen musikklinje. En stor takk til alle elever og lærere som gjorde dette til en høytidsstund og til en stor opplevelse!