– Jeg skulle gjerne opplevd hvert sekund igjen!

Hva gjør vi på studieturene egentlig? Hva lærer vi? Mange er med på turene, men en del er også igjen på skolen og har spennende temadager. Vi spurte fem av elevene som reiste på tur i oktober om hva de opplevde. Victoria og Aksel dro på språktur i Vg2, mens Johannes, Vilde og Vilde dro på programfagstur i Vg3. Her er noe av det de fortalte om.

Victoria, nr to fra venstre, storkoste seg i Malaga!

Malaga: Victoria Bjorå, 2A

Hvis jeg skal oppsummere spanskturen til Malaga, må det bli 1) lærerik, 2) koselig og 3) SAVN! Jeg skulle gjerne oppleve hvert sekund igjen! Jeg lærte mye mer spansk enn jeg trodde jeg kom til å gjøre! De lokale kunne nærmest null engelsk, så vi var nødt til å snakke spansk på alle restauranter, til alle taxisjåfører og så videre. Det var faktisk skikkelig gøy og lærerikt! I tillegg så var språkundervisningen der ekstremt bra, og vi hadde veldig flinke lærere som faktisk klarte å gjøre alle timene morsomme.

 

Aksel, helt til høyre, og de andre dro på dagstur til Monaco mens de var i Nice.

Nice: Aksel Vaage Haukaas, 2E

Studieturen med fransk til Nice var et fantastisk møte med den franske byen, hvor vi fikk utfordre oss selv og språket vårt. Jeg merket godt at jeg ble bedre i fransk. Fritiden var også ganske kult, det er jo en herlig følelse å være så fri i en storby med masse venner. Jeg syns også det var kult å få bo hos vertsfamilier. Det var et ordentlig kulturmøte, og en herlig opplevelse å komme så tett innpå de som faktisk bor i byen vi besøkte. Ekstremt lærerikt!

 

God utsikt fra toge i Sveits!

Cern og Sveits: Johannes Aga Høivik, 3D

Noen av høydepunktene mine fra realfagsturen til Sveits var 1) CERN-besøket, 2) vitenskapssenteret Technorama og 3) fritid i Zürich. Det som jeg kanskje husker best fra turen at vi lærte mye forskjellig om hvordan forskerne på CERN jobber, i tillegg til en del historie om Genève og Zürich som vi også besøkte. Vi lærte også mye om forskningshistorien og hvordan Sveits ble landet hvor partikkelakseleratoren i Cern ble bygget. En fin bonus var at jeg ble bedre kjent med de andre elevene på turen!

 

 

Vilde og de andre på tur på bananplantasjen.

Guadeloupe: Vilde Viel Glattre Slyngstad, 3E

Vi var så heldige at fransklæreren fikk et stipend så vi kunne reise til Guadeloupe – i Karibien! Guadeloupe består av mange små øyer rundt hovedøya. Vi bodde på en av de mindre øyene, kalt Les Saintes. Den var nydelig, og alle beboerne kjente hverandre, og du kunne gå til andre siden av øya på en drøy time. Vi bodde på en type leir, og hele uken drev vi med en kombinasjon av skole og sport. Dagene ble fylt av blant annet stand-up-paddle, kajakk, katamaran, gåturer og museer. Vi besøkte en bananplantasje og et museum om slaveri. Der lærte jeg blant annet om hvordan slaveri fremdeles er aktuelt i dag. Jeg er ikke så god i muntlig fransk og unngår ofte å prate i timene, men turen gjorde meg litt mer selvsikker. Selv om jeg ikke nødvendigvis har flere riktige svar enn før, synes jeg det er lettere å prate i timene, og det er jeg glad for!

 

Vilde og Eline strevde litt med paraplyen utenfor den norske ambassaden, men det ser ut som de tok det med godt humør!

Berlin: Vilde Steenfeldt-Foss, 3A

På studieturen til Berlin med politikk og menneskerettigheter lærte vi mye om den politiske situasjonen i Tyskland og EU, i tillegg til at vi lærte om Tysklands historie. Etter at vi kom hjem har det vært lettere å følge med på politikken i Tyskland og EU, fordi vi fikk et nytt perspektiv på dette i løpet av turen. Høydepunktene var kanskje å bli bedre kjent med Berlin, å bli bedre kjent med tysk politikk og historie, og å bli bedre kjent med de andre som reiste på studieturen sammen med meg. Vi fikk omvisning på flere spennende museer, og besøkte blant annet den norske ambassaden og de to regjeringspartiene i Tyskland. Vi gjorde noe uventet også, som da vi dro på et interaktivt spionmuseum.