– Jeg fikk et adrenalinkick!

Hvordan kan vi skape en bedre verden? Det var dette som sto i sentrum da mer enn 50 ungdommer diskuterte og samarbeidet om løsninger på aktuelle politiske problemer i Drammen sist uke. Ni av elevene kom fra KG.

Det var Det europeiske ungdomsparlamentet (EYP) som arrangerte en regionalsesjon for skoler i Oslo, Akershus og Buskerud. KG har vært aktive i EYP i mange år og sendte godt forberedte elever fra Vg2 til sesjonen i Drammen.

I debatten var det mange som deltok. Her er det Magnus som har et innlegg.
Foto: EYP Norway

Der ble de delt inn i komiteer, og etter teambuilding i gruppene, var det intenst gruppesamarbeid før resultatet til komiteene ble diskutert i en stor og avsluttende debatt. Vi spurte noen av KG-elevene hva de satt igjen med etter sesjonen:

Jørgen: – Det var morsomt å øve på ordentlig politisk debatt. Morsomt å sette seg inn i et tema jeg ikke har hatt så mye med å gjøre før. Det var interessant å møte andre engasjerte ungdommer.

Her er alle KG-deltakerne samlet. Hassan i Vg3 var med som arrangør. Det var også Nina, Marianne og Sara som alle tre er tidligere KG-elever!

Mona: – På samlingen lærte jeg å ordlegge meg på en mer presis måte. Det var også spennende å diskutere, ta imot kritikk og ikke minst kritisere andres resolusjoner.

Philip: – Jeg kjente at retorikk faktisk fungerer i det virkelige liv, ikke bare for å få gode karakterer på skolen! Videre har jeg lært om reglene under debatt, og en del om EU sin rolle i det europeiske storsamfunnet.

Andrine: – Da det hele var over, var jeg sliten, men samtidig utrolig glad for at jeg fikk prøve meg ut i EYP. Jeg fikk masse ny kunnskap og nye venner. Jeg måtte gå ut av min egen komfortsone under debatten i generalforsamlingen, men satt igjen med et adrenalinkick uten like!

Her er komiteen der Ylva og Jørgen arbeidet. De står på hver side av komitelederen, Sara, i midten. Sara representerte KG i EYP i fjor, både i Bergen og i Dublin/Belfast. Foto: EYP Norway