Jakten på sjøpølsa

Biologielevene i Vg2 dro til Drøbak for å finne sjøpølse og andre levende skapninger i Oslofjorden. Se hva de fant!

Tekst: Mari Bryn Damsgård, foto: Chaninie Tambs

Tidlig en aprilmorgen var vi klare for avgang, vi som i en gjeng blide og entusiastiske (men litt trøtte…) vg2-elever! Støvlene og regnjakka var på, og vi var klare for det som skulle blir årets ekskursjon! Etter en times skravling/slumring på bussen var destinasjonen vår nådd: Drøbak – Oslofjordens svar på sørlandsidyll! Selv en grå aprildag sjarmerer dette stedet! Med Tollboden (den biologiske forskningsstasjonen) for øyet tok vi oss frem gjennom de små, søte gatene. Og Tollboden fant vi fort, for vi ville inn i varmen!

Vel inne ventet herlig varm drikke, med kakao som en sikker vinner! Deilig! Men vi var ikke i Drøbak for å drikke kakao, vi var i Drøbak for å utforske havet! Vi dro på oss det vi hadde av varme og vannavstøtende klær og kom oss ut. En gruppe ble med båten «Bjørn Føyn» på jakt etter sjøpølsa, mens resten av klassen tok håven under armen for å undersøke fjæra. Det ble også tid til en tur innom akvariet for å hilse på haier og steinbitt, samt andre skapninger man finner i Oslofjorden (hvor vi bader om sommeren..).

Vel tilbake på Tollboden ventet skalpeller og luper, vi var nå klare for å ta en nærmere titt på det vi hadde tatt med oss opp fra dypet. Sjøpølser, kråkeboller, svamper og sjømus ble lagt under kniven, til vår store fornøyelse! Og mens vi nøt livet på labben, kom sola; for en dag!

Men alt har en slutt… Etter å ha tatt farvel med Tollboden og Drøbak, fant vi bussen tilbake til de litt mer urbane strøk. Alle var enige om at det hadde vært en fin dag!