Hvorfor valgte du KG?

– Jeg var litt nervøs, men har aldri angret! Andreas var ganske spent da han begynte i Vg1 på KG sist høst. Marte gikk her på ungdomsskolen og var veldig klar for skolestart i videregående. Begge går i 1A og er strålende fornøyde med at de valgte KG. Her kan du lese litt om hvorfor.

Hvorfor begynte du på KG?

Marte: – Jeg har flere søsken som har gått her, og dermed har jeg hørt masse om KG fra jeg var liten. Og så er musikk viktig for meg, jeg elsker å synge i kor. KG-koret og KG Singers er helt topp! Det er KRIK og elevaksjonen også. Jeg trives godt med å være sosial og bli kjent med mange!

Andreas: – Jeg har også en søster som går her, og hun har fortalt mye bra om KG. Jeg bor utenfor Oslo, men hadde veldig lyst til komme meg inn til byen. Jeg hadde hørt at det var et veldig godt realfagsmiljø her i tillegg til alle aktivitetene som for eksempel KRIK. Det var viktig for meg å velge en skole med godt miljø, selv om jeg var litt usikker på valget mitt.

Hvordan var det å starte på KG?

Andreas: – Jeg var skikkelig nervøs før første skoledag. Jeg kjente ingen i klassen, og en del av de nye klassekameratene mine hadde gått på KG på ungdomsskolen, men det gikk veldig greit å bli kjent! Alle i klassen var åpne og interesserte i å bli kjent med de andre. Skolestarten ga oss mange muligheter til å bli kjent. Det gikk fort! Og etter noen uker var vi på leirskole på Mesnali. Det var skikkelig bra for miljøet i klassen.

Marte: – Det er en god blanding av elever i klassen vår med forskjellige folk som har forskjellige interesser. Vi er fra hele Oslo og fra kommunene rundt, og jeg synes det er spennende å bli kjent med nye folk og steder. De første ukene i Vg1 var det veldig mye som skjedde. For eksempel elevaksjonen som skaper veldig god stemning. Særlig den store Vg1-festen!

Er dere med på mange aktiviteter på KG?

Marte: – Jeg tror jeg er med på det meste. Jeg synger i KG Singers og var med på teateret. Det var gøy! Og så er jeg med på KRIK etter skolen. Det er så gøy å være med på mye og bli kjent med mange!

Andreas: – Jeg er ikke med på så mye. Jeg skulle gjerne vært med på KRIK, men tidspunktet passer dårlig for meg. Likevel liker jeg veldig godt at jeg har tilbud om å være med på mange ting, og så er det helt opp til meg hva jeg blir med på. Jeg har fått mange venner i klassen og fra andre klasser uansett.

Har dere noen KG-tips til dem som kanskje skal starte her i Vg1 til høsten?

Marte: – Ja, det er viktig å ta kontakt med folk. Det er ingen ting å være redd for. Her er det mange som vil bli kjent med så mange som mulig. På KG treffer du mange åpne og interesserte folk. Jo, og så vil jeg gjerne gjøre litt reklame for kantina. Det er et bra sted!

Andreas: – Enig med Marte. Her finner du mange hyggelige folk, det gjør det lett å bli kjent og få nye venner. Jeg var litt usikker da jeg skulle velge skole, og jeg var i hvert fall nervøs første skoledag, men jeg har aldri angret. Jeg er skikkelig fornøyd med lærerne, jeg har fått mange nye venner og stortrives!