Hva skal du velge?

Den store skolevalgdebatten har gått av stabelen her på KG. Store gymsal ble fylt opp av interesserte elever fra Vg2 og Vg3, og ungdomspolitikerne benket seg bak panelet på scenen. Alle representantene fikk to minutter på å presentere partiet sitt og hvilke saker som er viktige for dem. Så var det tid for spørsmål fra salen som politikerne måtte svare på og diskutere seg imellom.

Naturlig nok dreide mange av spørsmålene seg om skolepolitikk, og ikke få elever lurte på hva partiene mener om friskoler som KG. Her høstet kanskje representantene fra Unge Høyre og Krfu ekstra applaus. De var nemlig tidligere KG-elever og skrøt hemningsløst av sin gamle skole.

Etter debatten var det tid for valgtorg i skolegården. Det var stor pågang og mange spørsmål til alle partiene, og mange elever fikk god starthjelp til sine valg-prosjekter i forskjellige fag.

Mandag 2. september er det tid for skolevalg på KG. Alle elevene på videregående får da sjansen til å gi sin stemme til det partiet de er mest enige i. Det er en viktig jobb å engasjere seg i valget, både på skolen og til årets Stortingsvalg. Da er debatter og valgtorg et godt hjelpemiddel.

Godt valg!