Hårsprayen virket, Hairspray ble en suksess!

Så har KG formelt ønsket våren velkommen! Hjemmesidens utsendte hadde gleden av å delta på den yre vårfesten, som sto i livsgledens og samspillets tegn.

Jackson Five’s Don’t Blame it on the Boogie startet det hele, og Petter sjarmerte publikum med sin flotte stemme og sine smidige dansetrinn. Skolens eminente musikklærer Øystein Weider bød på en variert meny sammen med Ragnhild Svartdahl, Anders Haga og et stort team av elever. En stakkars spansklærer, som bare hadde rukket å spise litt risengrynsgrøt til middag, fikk vann i munnen da den musikalske reisen gikk til Mexico, og Chili con Carne sto på menyen a capella. Kor, band og blåsere fulgte opp med invitasjon til et himmelsk måltid i fengende gospelrytmer.

For publikummere som allerede hadde sett KG-teaterets oppsetting Røverdatteren, var de neste innslagene et velkomment gjensyn. For øvrige tilskuere kom endelig en anledning til å få en smakebit av den eksplosive energien som Aftenpostens anmelder i mars karakteriserte som ”på grensen til artisteri”. Her var det humor, sterke følelser og dansere som klarer å bevege kroppsdeler i retninger vi andre ikke trodde var mulig.

Øystein kom inn på scenen på en gammel Diamantsykkel for å ta oss med på en reise tilbake til 1962, til perioden med stort hår og luften mettet av hårspray. I en forrykende og morsom medley fra musikalen Hairspray gjorde nok en gang dansere, sangere og skuespillere en flott jobb, til tross for enkelte lydproblemer. De var selvsagt godt hjulpet av KG-koret og habile musikere. Vi måtte dessuten også beundre de nydelige 60-talls kjolene til mange av jentene.

Så var årets elevkveld dessverre slutt, og vi vandret hjem med godt humør. Det er egentlig urettferdig å trekke frem enkeltpersoner, for alle gjorde sitt beste for at dette skulle bli en flott opplevelse. Likevel, i tillegg til de få som allerede er navngitt, må jeg få lov til å avslutte med å nevne at Preben i 1D virkelig var kostelig i de søte jenteklærne!

Margareth Reiersen