Gratis frokost

Spiser du frokost? Ikke? Nå gjør KG og kantinen vår, cafe@KG, noe med dette. I mer enn to uker i oktober sørger de nemlig for gratis frokost. Få en god start på dagen!

Morten i kantina står bak prøveprosjektet. Mer enn 220 elever var innom den første dagen!

Vi får ofte høre at frokosten er viktig. Det kan lærerne si seg enige i, for det er mye trøkk i en klasse i første time der alle har spist frokost. Da er det nemlig lettere å konsentrere seg og lære mer. Det er kanskje mange som løper ut av døra på morgenen for å rekke bussen eller banen og ikke rekker å spise frokost. Det er i så fall synd, for da får de en dårligere start på dagen.

Skolen og kantina samarbeider om dette prøveprosjektet. Frokostserveringen er i gang allerede kl 0730 for de tidligste morgenfuglene. En hel time fra til skolestart er det mat å få, og Morten i kantina var veldig godt fornøyd med oppstarten på tirsdag.

– Det har vært en jevn pågang, særlig den siste halvtimen, forteller han. – Det er et rundstykke med pålegg til hver, eller en frukt hvis de heller vil ha det. Og så får de juice eller vann til drikke. Ekstra hyggelig er det når de setter seg ned og koser seg. Mange har gjort det nå på morgenkvisten.

Blant elevene var stemningen veldig god til å være tidlig på morgenen. Det var mange som visste å sette pris på tilbudet, og mer enn 220 elever fikk seg frokost den første dagen. -vi har store forventninger til dette forsøket, forteller Morten. – Det er mange som ikke spiser frokost, og vi håper lærerne merker forskjell på klassene sine disse ukene.

Tilbudet fortsetter fram til fredag 26. oktober, og alle KG-elever er velkomne i kantina fra 07.30-08.30.