Flagg, russ, bunader og strålende sol

Klokken 0800 på 17. mai var skolegården sprengfull av forventningsfulle KG-venner. Til tross for den tidlige oppstarten var stemningen helt på topp!

Tempelet hornorkester spilte opp, og det er fantastisk å få ha med seg dette brassbandet hver grunnlovsdag. De spilte som vanlig svært godt og satte tonen for en flott markering i skolegården. KG-Singers sang, og Sivert Berge i 2D sto for dagens tale.

Talen glemmer vi ikke med det første. Sivert oppfordret alle til å tenke gjennom hvorfor vi stilte opp tidlig om morgenen selv om det var fridag. Hva betyr 17. mai for deg, spurte han. Vi fikk også et historisk blikk på hundreåringen KG før aksjonskomiteen kom med sin appell.

En ny KG-sang fikk vi stifte bekjentskap med, og KGVenner oppfordret alle til å støtte KG i jubileumsåret.

Etter samlingen i skolegården hadde et rekordlangt KG-tog avgang fra Homansbakken, og med Tempelet hornorkester og den stolte KG-fanen i front slanget toget seg gjennom byen ned til Festningsplassen der KG skulle skulle inn i toget som nummer fem. Russen delte villig ut sine siste russekort, og litt over klokken 11, var toget over for KGs del.

Vi takker for en flott 17. mai!