Et glimt av Det hellige

-Ute er det mørkt og kaldt. Her inne skal vi spre lys og varme, og, hvis vi er heldige, formidle et glimt av Det hellige, sa dirigent Marit Bjørkøy i velkomsttalen.

KGs julesangaften ble også i år en suksess. Ut fra tanken om at man ikke bare kan gjøre det samme som før, men at man må fornye seg, var tidligere sikre vinnere som «Pie Jesu» og «Himlen i min famn» ikke med i programmet. Likevel opplevde vi at høydepunktene sto i kø.

Har du hørt en vakrere varsjon av «Mitt hjerte alltid vanker»? Neppe! Sammen gjorde solist Helene Nevstad, Mai Vagle på klarinett og Singers denne flotte julesangen til en stor opplevelse.»Mitt i vintern», for øvrig en gjenganger på konsertene, sitter også i lenge etter at det hele er over. Og hva skal vi si om «O Helga Natt»? Etter mange fantastiske versjoner av denne legendariske sangen på tidligere konserter, hadde Haavard Vestrum mot nok til å hoppe etter Wirkola. For unge lesere der ute: Wirkola var en skihopper på slutten av 60-tallet som det var nesten umulig å slå. Altså var det vanskelig å hoppe etter ham. Men unge Vestrum mestret dette ypperlig.

Moren min likte best «Agnus Dei» og kona mi syntes «Joyful, joyful» var fengende. Svakest var kona mi for»White Christmas», men om det var sangen i seg selv, Sivert Berge som solist eller om det var det rene guttekoret i KGSingers som gjorde susen, er noe usikkert.

Noen nevnt, men ingen glemt. Innslagene var ulike, og sammen bidro de til variasjon og en fantastisk helhet i programmet. Takk til alle som gjennom Julesangaften 2012 har bidratt til å realisere KGs visjon om å være mer enn en skole. Takk til dansere, musikere, sangere, KG-koret, KG Singers, Bells, konserthuset, frivillige, evigunge Bill Spade som i år både var organist og hadde ansvar for Bells! Takk til KGVenner som år etter år selger lodd til inntekt for skolen! Takk til kunstner Bjørn Torbjørnsen som gir kunst slik at det blir noe å lodde ut! En særlig takk til hovedansvarlig og dirigent Marit Bjørkøy! Vel gjennomført!

Tekst: Hans-Jørgen Hagen /Foto: Dag-Håvard Jensen og Hans-Jørgen Hagen